Κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Στη Βουλή θα κατατεθεί σήμερα το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης ενόψει και του Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

propoli

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου μάλιστα θα ξεκινήσει με τη διαδικασία του επείγοντος η συζήτησή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενώ την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 του μηνός θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση.

Τι περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο

Μία σειρά αλλαγών περιλαμβάνει και προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που… έρχεται στη Βουλή, όπως για παράδειγμα την ενεχυρίαση του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για περισσότερα από 30 χρόνια.

Περίοπτη θέση βεβαίως στο δημοσιονομικό σκέλος του πολυνομοσχεδίου κατέχει το «κούρεμα» των συντάξεων από την αρχή του επόμενου έτους και η μείωση του αφορολόγητου από τις αρχές του 2020.

Στα φορολογικά το νομοσχέδιο θα προβλέπει την κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2018, αλλαγές στον κώδικα τελών χαρτοσήμου και στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, αλλά και αλλαγές στο Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ώστε να διευκολύνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για οφειλές προς τους Δήμους.

Loading