«Κόκκινο», πιέσεις και πτώση 1,03% στο Χρηματιστήριο

Ανοδικά αντέδρασε το χρηματιστήριο στο άνοιγμα μετά πολύημερες πιέσεις αλλά στη συνέχεια η πτώση επανήλθε δριμύτερη.

propoli

Σε πτώση βρίσκεται εκ νέου η μετοχή της Folli -Follie με απώλειες 7,27% καθώς το σορτάρισμα συνεχίζεται από δύο τουλάχιστον fund. Η αγορά βλέπει με ενδιαφέρον τα σχέδια της ΕΚΤ τα οποία περιγράφουν υβριδική πιστωτική γραμμή από τον ESM -εξέλιξη η οποία δεν είναι «καθαρή» έξοδος αλλά δίνει εγγυήσεις στους επενδυτές.

Τελεσίγραφο για την υπογραφή της συμφωνίας

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από τους ξένους επενδυτές, οι Γερμανοί έχουν ζητήσει να κλείσει η συμφωνία και να υπογραφούν τα μέτρα. Η συμφωνία είναι της μορφής “την παίρνετε ή την αφήνετε (take it or leave it)”. Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ξένων επενδυτών, το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι μακρύ καθώς αρκετοί προβλέπουν ότι η κυβέρνηση θα προτιμήσει να επαναπαυθεί στα ταμειακά διαθέσιμα και να μην φέρει τις περικοπές και τις μεταρρυθμίσεις προς ψήφιση.

Επενδυτές και τράπεζες

Η αναμονή της αγοράς θα κρατήσει, όπως και τις προηγούμενες φορές, μέχρι το επόμενο Eurogroup (24 Μαΐου). Σ’ αυτό το δύσκολο περιβάλλον, η αγορά κρατά τις τράπεζες μακριά από τις τιμές αυξήσεις κεφαλαίου (πλην Alpha Bank) και μέχρι σήμερα φαίνεται ότι οι ξένοι επενδυτές προχωρούν στις κινήσεις που έχουν επαναλάβει πολλές φορές στο παρελθόν: Πτώση για ένα διάστημα στις τραπεζικές μετοχές και όταν οι τιμές φθάσουν σ’ ένα όριο αρχίζει πάλι η άνοδος. Ανάλογη συμπεριφορά παρατηρείται και στις υπόλοιπες μετοχές του FTSE25.

Πτώση 0,91%

Μετά το αρχικό ανοδικό άνοιγμα ο Γενικός Δείκτης  κινείται στις 793 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,77%. Η μετοχή της Alpha bank χάνει 2,51% στα 2,094 ευρώ. Αμετάβλητη η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,292 ευρώ. Με πτώση 0,51% η μετοχή της Eurobank στα 0,975 ευρώ. Πτώση 1,16% για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στα 2,89 ευρώ.

Βουτιά για τη Folli

Βουτιά 5,87% για τη Folli -Follie στα 6,7 ευρώ. Με πτώση 1,07% ο ΟΠΑΠ στα 9,22 ευρώ. Πτώση 0,09% για τον ΟΤΕ στα 10,99 ευρώ. Κέρδη 1,03% για τη μετοχή των ΕΛΠΕ στα 7,83 ευρώ. Άνοδος 0,58% για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 2,082 ευρώ. Κέρδη 0,97% για τη μετοχή του Μυτιληναίου στα 9,32 ευρώ.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε ήδη στα 9,6 εκατ. ευρώ.

 

 

Loading