Μοσκοβισί: «Στις 20 Αυγούστου ανοίγει νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα»

Την τελική εκταμίευση ύψους 15 δις. ευρώ που πραγματοποιήθηκε σήμερα, χαιρέτισε μέσω Twitter ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

propoli

Ο Γάλλος επίτροπος χαρακτήρισε την εκταμίευση «τελευταίο σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM στις 20 Αυγούστου και το νέο κεφάλαιο που πρόκειται να ανοίξει», σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα τώρα έχει ένα ισχυρό μαξιλάρι για να εξομαλύνει την επιστροφή της στη χρηματοδότηση από τις αγορές».

Παπαδημούλης: Πιστώνεται στην κυβέρνηση Τσίπρα

Στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια – κι αυτό πιστώνεται στην κυβέρνηση Τσίπρα, όσο κι αν θέλουν να το μηδενίσουν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ανάρτησή του στο twitter, μετά την απόφαση του ESM για την εκταμίευση της πέμπτης και τελευταίας δόσης των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια. Είναι ένα σημαντικό θετικό βήμα για τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Πιστώνεται σε αυτή την κυβέρνηση, όσο κι αν προσπαθούν να το μηδενίσουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που ευθύνονται και για την χρεοκοπία και για τα μνημόνια», έγραψε ο κ. Παπαδημούλης.

Loading