«Μπάχαλο» με τα αναδρομικά των αποστράτων

Άλλα αναδρομικά περίμεναν και άλλα, τελικά, έλαβαν χιλιάδες απόστρατοι και συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων. Στο συγκεκριμένο ζήτημα επικρατεί, χωρίς ίχνος υπερβολής, ένα… μπάχαλο, καθώς κάποιοι καταγγέλλουν ότι εισέπραξαν «ψίχουλα», την ώρα που συνάδελφοί τους με τα ίδια έτη προϋπηρεσίας ή τον ίδιο βαθμό έλαβαν διαφορετικά ποσά!

propoli

«Αναδρομικά περιμέναμε, ψίχουλα είδαμε. Μοιάζει μάλλον με κορυφαία κοροϊδία», σχολίασε σχετικά ο Κωνσταντίνος Κουλούρης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών ΤΕΙ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Βασίλη Ροζή, στον ΣΚΑΪ: «Η οργή και η αγανάκτηση των συναδέλφων έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που δεν μπορώ να τους κρατήσω. Ειλικρινά έχουν αγανακτήσει η άνθρωποι γιατί θεωρούν ότι εμπαίζονται».

Χαρακτηριστικά παραδείγματα για τα αναδρομικά

Για να αντιληφθεί κανείς γιατί μιλούν για κοροϊδία οι απόστρατοι, αρκεί να δει το χαρακτηριστικό παράδειγμα τριών πλωταρχών, με 26 χρόνια υπηρεσίας ο καθένας. Ο πρώτος πήρε 1.236 ευρώ, ο δεύτερος 370 και ο τρίτος 428!

Ακόμη πιο τραγικό είναι το παράδειγμα που παρέθεσε ο κ. Κουλούρης, σύμφωνα με τον οποίο ένας καθηγητής έλαβε μόλις 44 ευρώ, την ώρα που κάποιος άλλος συνάδελφός του, με τις ίδιες προϋποθέσεις, είδε να πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό του 1.700 ευρώ.

Τους παραπέμπουν στη δικαιοσύνη

«Είναι μια τρέλα. Ή δεν γνωρίζουν τι κάνουν με τα ηλεκτρονικά συστήματα που έχουν, ή εσκεμμένα αν το έκαναν», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο απόστρατος λιμενικός, Νικόλαος Βέργης, που καταγγέλλει ότι περίμενε να λάβει περισσότερα από 1.500 ευρώ και τελικά έλαβε μόλις 59,48 ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετοί απόστρατοι απευθύνθηκαν την Παρασκευή (21/12) στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να ενημερωθούν για το πώς ακριβώς προέκυψαν αυτά τα ποσά. Η απάντηση που έλαβαν ήταν η εξής: «Αν θέλετε να δικαιωθείτε, να πάτε σε δικηγόρους…».

Loading