Ξεκινάει αύριο το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

Ανοίγει τις πύλες του σε λίγες ώρες το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει τρεις ημέρες, από τις 24 έως τις 26 Μαΐου. Αντικείμενο των συζητήσεων αναμένεται να είναι η οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας μπροστά στις νέες προκλήσεις του μέλλοντος.

propoli

Στις εργασίες του συγκεκριμένου Φόρουμ, κύρια θέματα των συζητήσεων αναμένεται να είναι η επιτάχυνσης της οικονομικής ανάπτυξης της Ρωσίας, η προσέλκυση επενδύσεων στη ρωσική οικονομία, οι οικονομικές και επιχειρηματικές προοπτικές και η θέση της Ρωσίας στην παγκόσμια οικονομία. Κεντρικό σύνθημα αναμένεται να είναι το «Δημιουργώντας οικονομία της εμπιστοσύνης».

Οι συζητήσεις όμως που αναμένεται να διεξαχθούν στην δεύτερη μεγαλύτερη ρωσική πόλη, αναμένεται να περιστραφούν γύρω από το αποκαλούμενο και ως «διάταγμα του Μαΐου». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία φιλοδοξεί την τεχνολογική ανάπτυξη της Ρωσίας μέσα από την εισαγωγή νέων ψηφιακών τεχνολογιών, ενώ θέτει ως στόχο την ένταξη της Ρωσίας στις πέντε πιο ισχυρές οικονομίες του κόσμου καθώς και την επίτευξη ρυθμών ανάπτυξης που να υπερβαίνουν τους διεθνείς ρυθμούς ανάπτυξης.

Μεγάλη όμως αναμένεται να είναι η συμμετοχή στο Διεθνές Οικονομικών Φόρουμ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των διοργανωτών, θα συμμετάσχουν περίπου 15.000 άτομα τα οποία θα εκπροσωπούν 70 χώρες του κόσμου, και θα είναι ως επί το πλείστον άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου, οικονομολόγοι, ενώ μεταξύ τους θα είναι και πολιτικοί ηγέτες διαφόρων χωρών, μεταξύ των οποίων και ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Loading