Οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι στην Ελλάδα από το 2015

Θλιβερή πρωτιά μεταξύ 91 χωρών σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας κατέχει η Ελλάδα.

propoli

Η χώρα έχει υποστεί τις μεγαλύτερες εισοδηματικές απώλειες και συγκεκριμένα τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού σε παγκόσμιο επίπεδο από το 2015 όταν και ανέλαβαν την διακυβέρνησή της ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας με τίτλο ««Συναρμολογώντας το παζλ της φτώχειας» το φτωχότερο 40% των Ελλήνων είδε το μικρό εισόδημά του να συρρικνώνεται κατά 8,4% σε ετήσια βάση.

Το συγκεκριμένο νούμερο αποτελεί ρεκόρ και είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από κράτη τα οποία πέρασαν οικονομική κρίση όπως είναι η Κύπρος, η Ιταλία, η Ουγγαρία αλλά και πολύ φτωχά αφρικανικά κράτη όπως η Ουγκάντα.

Η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ζάμπια είναι παραδείγματα κρατών όπου όχι μόνο συρρικνώθηκε το εισόδημα του φτωχότερου 40% των πολιτών, αλλά και οι απώλειες ήταν μεγαλύτερες σε σύγκριση με τα υπόλοιπα στρώματα του πληθυσμού.

Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση είναι τα capital controls, το 3ο Μνημόνιο που υπογράφτηκε αλλά και οι διαπραγματεύσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη που κράτησαν πολλούς μήνες.

 

 

 

Loading