Πετρόπουλος: «Περικοπές και σε συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ»

Κανονικά θα εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις από την 1 Ιανουαρίου του 2019, όπως παραδέχτηκε ο Τάσος Πετρόπουλος σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

propoli

Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων παρουσίασε το σχέδιο επανυπολογισμού των συντάξεων που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή σε λίγους μήνες.

«Το 25% των συνταξιούχων θα υποστεί μειώσεις»

Βάσει όσων αποκάλυψε ο υφυπουργός, το 25% των συνταξιούχων δε θα δει κάποια διαφορά στη σύνταξή του, καθώς αυτή θα παραμείνει αμετάβλητη.

Ωστόσο, άλλο ένα 25% θα υποστεί μείωση από 1% έως 18% από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους, ενώ το 20% αναμένεται να δει αύξηση σε βάθος πενταετίας.

Μάλιστα, κ. Πετρόπουλος παραδέχτηκε πως «οι περικοπές θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ», ενώ υποστήριξε πως τον προσεχή Οκτώβριο θα ξεκαθαρίσει πόσο θα μειωθούν και πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να βελτιώσει τον επανυπολογισμό.

«Έχουμε μπροστά μας επτά μήνες για τις συντάξεις», σχολίασε και πρόσθεσε: Ττο 1 δισ. ευρώ πλεόνασμα μάς το δικαίωμα να διαπραγματευτούμε με καλύτερο τρόπο τον επανυπολογισμό των συντάξεων. Έχουμε επτά μήνες μπροστά μας για να δούμε πού και πόσες θα είναι οι μειώσεις. Το πόσο θα κοπούν οι συντάξεις θα το δούμε τον Οκτώβριο, με την κατάθεση του προϋπολογισμού.

Όσο για το πότε θα μάθουν τα… καθέκαστα οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι, αυτό θα συμβεί τον Δεκέμβριο, με τα ειδοποιητήρια των συντάξεων Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο υφυπουργός ρωτήθηκε και για τις εισφορές του ΕΦΚΑ και προανήγγειλε μείωσή τους από το 2019.

Δείτε τη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Πετρόπουλος:

https://www.youtube.com/watch?v=brQ6PduqHmI&t=215s

Loading