Στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και 6,5 χρόνια ο πληθωρισμός στην Γερμανία

Τα νέα στοιχεία που ήρθαν νωρίτερα στο φως της δημοσιότητας σε σχέση με την γερμανική οικονομία, αποκαλύπτουν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός στην χώρα, αυξήθηκε μέσα στον μήνα Οκτώβριο για να ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδό του εδώ και πάνω από εξίμισι χρόνια.

propoli

Το γεγονός μάλιστα αυτό, φαίνεται πως ενισχύει τη θέση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι σχετικά με την σταδιακή περιστολή των μη συμβατικών μέτρων νομισματικής στήριξης.

Οι εναρμονισμένες τιμές καταναλωτή στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 2,4% σε ετήσια βάση ύστερα από αύξηση κατά 2,2% τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

Πρόκειται για τον υψηλότερο πληθωρισμό από τον Φεβρουάριο του 2012, ενώ τα στοιχεία συμβάδισαν με τις προβλέψεις της αγοράς. Η ΕΚΤ θέτει ως στόχο ο πληθωρισμός στη ευρωζώνη να βρίσκεται σε επίπεδα κοντά αλλά χαμηλότερα του 2%.

Σε μηνιαία βάση, οι εναρμονισμένες τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,1%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, επίσης επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Loading