Πρόεδρος Eurogroup: «Ελπίζω σε διόρθωση του ιταλικού προϋπολογισμού»

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, εξέφρασε την ελπίδα του, η ιταλική κυβέρνηση να προχωρήσει σε μετατροπή του προσχεδίου του προϋπολογισμού που έχει καταθέσει για το επόμενο έτος.

propoli

Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του 2019 που έχει καταθέσει η ιταλική κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει προκαλέσει διαμάχη ανάμεσα στις Βρυξέλλες και στην Ρώμη.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος Σεντένο, εξερχόμενος από την συνεδρίαση που ήτανε σε εξέλιξη νωρίτερα, των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, της Ευρωζώνης, δήλωσε ότι «θα συζητήσουμε τη γνώμη της Επιτροπής για το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας. Ωστόσο δε θα λάβουμε σήμερα αποφάσεις. Η Επιτροπή ζήτησε τη διόρθωσή του και αυτό περιμένουμε, ελπίζοντας ότι η ιταλική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να κάνει βήματα στη γραμμή των δημοσιονομικών κανόνων».

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του Eurogroup είπε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία απάντησης της Ιταλίας στην Επιτροπής και ότι συνεχίζεται ο «εποικοδομητικός» διάλογος. «Θα λάβουμε, ελπίζουμε, το νέο προσχέδιο προϋπολογισμού και θα επανέλθουμε στο ζήτημα το Δεκέμβριο», κατέληξε ο Σεντένο.

Σημειώνεται ότι πέραν του ιταλικού ζητήματος, στην ατζέντα της συνεδρίασης βρίσκονται ακόμα τα πρόσφατα στρες τεστ των ευρωπαϊκών τραπεζών και η μεταρρύθμιση της τραπεζικής ένωσης, σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα την ευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων.

Loading