Σε δίκη ο Ευάγγελος Μυτιληναίος για “περίεργο” έμβασμα

Σε δίκη θα παραπεμφθεί o επιχειρηματίας, Ευάγγελος Μυτιληναίος,  με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, μαζί με τον  πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Στέργιο Νέζη, για την υπόθεση με “περίεργο” έμβασμα 250.000 ευρώ που εντόπισαν οι αρχές να έχει καταβληθεί σε εταιρεία του τελευταίου.

propoli

Στον Ευάγγελο Μυτιληναίο αποδίδεται το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας, με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου, ενώ για νομικούς λόγους το δικαστικό συμβούλιο με το βούλευμα του τον απάλλαξε από το αδίκημα  της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Οι δικαστικοί λειτουργοί, σε ό,τι αφορά τον κ. Νέζη αποφάσισαν επίσης την παραπομπή του σε δίκη για παθητική δωροδοκία με τις ίδιες επιβαρυντικές περιστάσεις καθώς και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το επίμαχο έμβασμα εντοπίστηκε σε εταιρεία του κ. Νέζη από εταιρεία συμφερόντων του Ευάγγελου Μυτιληναίου και κατά τις εισαγγελικές αρχές που άσκησαν και την ποινική δίωξη αφορούσε ανάθεση έργου της ΔΕΗ στο Λαύριο στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου.

Μια υπόθεση από το μακρινό 2003

Η υπόθεση ανάγεται στο 2003 και σχετικές  καταγγελίες είχε κάνει ο τότε πρόεδρος της ΔΕΗ Γιάννης Παλαιοκρασσάς. Και οι δύο εμπλεκόμενοι πάντως αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται και υποστηρίζουν ότι η επίμαχη συναλλαγή αφορούσε σε παλαιότερη παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών εκ μέρους του κ. Νέζη προς τον Όμιλο Μυτιληναίου και  δεν αφορούσε το συγκεκριμένο έργο της ΔΕΗ.

Loading