Σολτς: «Η Ελλάδα βγήκε από το πρόγραμμα και δεν θα χρειαστεί άλλο»

Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα μετά το τέλος του τρέχοντος, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

propoli

Ο γερμανός πολιτικός μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόνισε ότι η χώρας βρίσκεται στο σωστό δρόμο και ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα έχει δυναμισμό, γεγονός που αποτελεί απόδειξη της επιτυχίας των μηχανισμών σταθεροποίησης της ΕΕ.

«Συνοδεύουμε την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές και αυτό γίνεται σε πλαίσιο εμπιστοσύνης» υπογράμμισε ο Ολ. Σολτς και πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό να τηρηθούν οι συμφωνίες όποια κυβέρνηση και αν υπάρχει στην Ελλάδα. Θα ήταν μεγάλο λάθος να αλλάξει το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί», αν και όπως πρόσθεσε «υπάρχουν κάποια περιθώρια ευελιξίας».

Από εκει και πέρα, αναφερόμενος στα θέμα της ευρωπαϊκής επικαιρότητας σημείωσε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, μπορεί να επιτελέσει τις λειτουργίες ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, όχι όμως και για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών.

Τέλος σημείωσε ότι θα ήταν εφικτό να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό σύστημα αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της ανεργίας που δημιουργείται σε ένα κράτος – μέλος όταν αντιμετωπίζει εξωγενή οικονομική κρίση, μεγάλης εμβέλειας.

Loading