Σολτς: «Στο τέλος Ιουνίου οι αποφάσεις για την Ελλάδα»

«Περιμένω τις τελευταίες αξιολογήσεις και τις τελικές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα και θα μας δώσουν την ευκαιρία στο τέλος Ιουνίου να δούμε πώς θα τελειώσουμε με το πρόγραμμα, πώς θα είναι το μέλλον, πώς θα οργανωθεί η μεταμνημονιακή περίοδος και τι θα προβλέπεται», δήλωσε ο Ολαφ Σόλτς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας «Τα Νέα».

propoli

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο κ. Σόλτς δήλωσε επίσης ότι «δεν είναι εύκολο να πούμε ποιο θα είναι ακριβώς το αποτέλεσμα (των συζητήσεων). Αυτό που είναι απολύτως ξεκάθαρο είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία για μία καλή απόφαση και η εξέλιξη αυτή έχει προετοιμαστεί με την ισχυρή ατζέντα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα».

«Η Ελλάδα τα πηγαίνει καλά»

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πορεία διαβουλεύσεων μες το ΔΝΤ, ο κ. Σόλτς δήλωσε ότι «συζητάμε τις συγκυρίες για να πάρουμε αποφάσεις», επιβεβαιώνοντας έτσι τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, τόνισε επίσης ότι «η Ελλάδα πηγαίνει καλά. Βλέπουμε σημαντική πρόοδο στη χώρα, η οικονομική ανάπτυξη είναι πολύ καλύτερη από ό,τι θα περίμενε κανείς πριν δυο-τρία χρόνια. Το βλέπουμε όλοι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Loading