Σύσταση Ντράγκι στην Ιταλία για μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, κατά την διάρκεια της τετ α τετ συνάντησης με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, τάχθηκε της άποψης ότι η Ιταλία πρέπει να έχει μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία προκειμένου να αντεπεξέλθει στο ιδιαίτερα υψηλό χρέος που έχει.

propoli

Το πρακτορείο Reuters, μετέδωσε τις δηλώσεις δύο Ευρωπαίων αξιωματούχων οι οποίοι ανέφεραν ότι ο επικεφαλής της ΕΚΤ, από το βήμα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα, κατά την οποία τα επεκτατικά δημοσιονομικά σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης επικρίθηκαν από άλλες χώρες του μπλοκ ότι παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, προειδοποίησε ότι το υψηλό χρέος της Ιταλίας και η χαμηλή ανάπτυξη θα απαιτήσουν ένα επίπεδο υπευθυνότητας που να «υπερβαίνει τους κανόνες της ΕΕ».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα αυτό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε στη συνεδρίαση ότι εξέταζε την πιθανότητα πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος της Ρώμης, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε κυρώσεις, εάν δεν αλλάξει το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας για την επόμενη χρονιά έως την προθεσμία της 13ης Νοεμβρίου. Στη συνέχεια, επιβεβαίωσε και δημοσίως τη θέση αυτή.

Loading