Τάσιος: «Περιμένουμε να καταργηθεί ο φόρος διαμονής στις 21 Αυγούστου»

Το… μπαλάκι στην κυβέρνηση πέταξε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, τονίζοντας ότι «με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, στις 20 Αυγούστου, ο κλάδος αναμένει να καταργηθεί ο φόρος διαμονής».

propoli

Ο εκπρόσωπος των ξενοδόχων, εξάλλου, χαρακτήρισε ιδιαίτερα επιβαρυντικό παράγοντα την υψηλή φορολογία και ειδικά το φόρο διαμονής ο οποίος έχει ξεπεράσει κάθε όριο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο Πρακτορείο 104,9 FM.

«Οι πελάτες μας ρωτούν γιατί πληρώνω αυτόν τον φόρο; Για να έχει προβολή ο προορισμός; Γιατί αυτό σημαίνει τέλος διανυκτέρευσης σε άλλες χώρες. Μήπως για καθαριότητα, υποδομές; Κι εμείς πώς θα πούμε ότι είναι για να πληρώνουμε το χρέος της χώρας;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τάσιος και πρόσθεσε;

«Από 74 εκατομμύρια (σ.σ. που προέβλεπε ο προϋπολογισμός ως έσοδα του φόρου διαμονής), θα εισπράξουμε σίγουρα 200 εκατομμύρια. Το έχουμε δεδομένο αυτό. Περιμένουμε με αγωνία κι εμείς μετά τη λήξη του μνημονίου, στις 21 Αυγούστου, να ευοδωθούν οι υποσχέσεις της υπουργού, κυρίας Κουντουρά, που είπε ότι εφόσον το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες θα καταργηθεί ο φόρος διαμονής».

«Το μνημόνιο συνέβαλε στην ανάπτυξη του τουρισμού»

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πρόεδρος της ΠΟΞ αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα της κρίσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, το μνημόνιο έκανε γνωστή την Ελλάδα στον κόσμο και συνέβαλε στην ανάπτυξη του τουρισμού» και τονίζοντας ότι το 2017 ήταν από τις καλύτερες χρονιές».

«Η Ελλάδα από το 2015-2016 έχει επιστρέψει στον τουριστικό χάρτη της Μεσογείου. Το μνημόνιο, όσο και αν ακούγεται παράδοξο, μας έκανε πολύ μεγάλη διαφήμιση, αρνητική τα πρώτα δύο χρόνια, αλλά στην πορεία μας έχουν μάθει όλοι. Δεν είναι τυχαίο που η επισκεψιμότητα στην πρωτεύουσα αλλά και στη Θεσσαλονίκη έχει ανέβει κατακόρυφα. Κρατάμε το θετικό, ότι η χώρα κάνει σταθερά βήματα», εξήγησε ο ίδιος.

Εντυπωσιακά στοιχεία για τον τουρισμό

«Ο μόνος κλάδος που έφερε πραγματικά αποτελέσματα -σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ- στα χρόνια του μνημονίου 100 δις έσοδα, ήταν ο τουρισμός», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τάσιος και πρόσθεσε:

Όπως όλα δείχνουν, τα έσοδα από τον τουρισμό θα καλύπτουν το 25% -και ίσως περισσότερο- του ΑΕΠ της χώρας μέχρι το 2019. Αν δούμε την περιοχή μας, για παράδειγμα τη Χαλκιδική, ξεπερνάμε το 40% του ΑΕΠ του νομού».

Μεγάλο πρόβλημα οι υποδομές

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ωστόσο, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το κράτος έμεινε «μετεξεταστέο» στο θέμα των υποδομών, οι οποίες «έχουν παραμείνει ίδιες από το 1970 μέχρι σήμερα».

«Μπορεί οι επισκέπτες να έρχονται και να βλέπουν την ομορφιά της Ελλάδας, όταν όμως συναντούν ελλείψεις σε δρόμους, μέσα μαζικής μεταφοράς και κλειστούς αρχαιολογικούς χώρους, δεν έρχονται ξανά. Δεν είναι δυνατόν , για παράδειγμα, να μην υπάρχει προαστιακός δρόμος που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική», σχολίασε.

Loading