Το ΔΝΤ «καλωσορίζει» την τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τεχνική συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς για την τέταρτη αξιολόγηση, ενώ τονίζει ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους, όπου ακόμη υπάρχουν διαφορές.

propoli

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, αναφέρει τα εξής:

«Μια αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) επισκέφθηκε την Αθήνα από τις 16 ως τις 19 Μαΐου για να συζητήσει πολιτικές που θα μπορούσαν να υποστηριχθούν από μια προληπτική διευθέτηση του ΔΝΤ. Η αποστολή πραγματοποίησε ικανοποιητική πρόοδο και θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τις αρχές από τα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ τις προσεχείς ημέρες, εστιάζοντας σε ορισμένα εναπομείναντα ζητήματα στους τομείς των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους επίσημους πιστωτές της Ελλάδας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι εγγυήσεις για την ελάφρυνση του χρέους, η οποία είναι απαραίτητη για ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ. Η αποστολή συνεργάστηκε με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα για την τέταρτη και τελική αξιολόγηση του προγράμματος του ESM».

Loading