Το συνδικάτο της Hyundai προειδοποιεί τις ΗΠΑ για κλείσιμο μονάδας λόγω δασμών

Το συνδικάτο των εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία της Hyundai Motor, προειδοποίησε νωρίτερα μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, πως η επιβολή αμερικανικών δασμών θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

propoli

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδικάτου της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Νότιας Κορέας, οι αμερικανικοί δασμοί θα μπορούσαν να δυσχεράνουν τις πωλήσεις των αυτοκινήτων τόσο εντός των ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε με τη σειρά του να οδηγήσει στη δυσχέρεια των οικονομικών της εταιρείας με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην επιβολή λουκέτου σε μονάδα της.

Όπως μάλιστα αναφέρει η ανακοίνωση, έπειτα από συμφωνία μεταξύ της διοίκησης του συνδικάτου των εργαζομένων, το εργοστάσιο της Hyundai στην Αλαμπάμα αναμένεται να κλείσει πρώτο και περίπου 20.000 Αμερικανοί εργαζόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο.

Το συνδικάτο της Hyundai απέστειλε την ανακοίνωσε στην αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Σύμφωνα με αυτήν, η αμερικανική «δασμολογική βόμβα» θα μειώσει τις εξαγωγές αυτοκινήτων της Hyundai στις ΗΠΑ κατά 330.000, σημειώνοντας ότι αυτό θα οδηγήσει στην απώλεια 5.000-6.000 μόνιμων θέσεων εργασίας και 20.000-30.000 θέσεων εργασίας για εξωτερικούς συνεργάτες.

Loading