Τσακαλώτος: Μετά τη ρύθμιση του χρέους οι επενδυτές μπορούν να εμπιστευθούν την Ελλάδα

Μήνυμα στους επενδυτές ότι μετά τη ρύθμιση του χρέους μπορούν να εμπιστευθούν και πάλι την Ελλάδα έστειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.

propoli

Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι μετά την απόφαση του Eurogroup της 21ης Ιουνίου η Ελλάδα είναι σε θέση να αυτοχρηματοδοτεί το χρέος της, αφήνοντας ανοικτό παράθυρο για επανεξέταση των μακροπρόθεσμων στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα.

«Καθαρός δρόμος για τους επενδυτές»

Σε άλλο σημείο τόνισε πως η συμφωνία για το χρέος προσφέρει ένα καθαρό δρόμο στους επενδυτές «είτε μιλάμε για ένα 10ετές ομόλογο ή για ξένες άμεσες επενδύσεις».

«Έχουμε όλα τα κομμάτια του παζλ για το χρέος και νομίζω ότι μπορεί να δώσουν την εμπιστοσύνη που χρειάζονται οι επενδυτές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Και πρόσθεσε: «Θέλω να τους συναντήσω, να ακούσω τις απόψεις τους, να τους πω τις απόψεις μου, και γιατί θα πρέπει να είναι πολύ περισσότερο σίγουροι για την Ελλάδα μετά την 21η Αυγούστου όταν θα έχουμε βγει από το πρόγραμμα»

«Όλα οδηγούν σε βιωσιμότητα του χρέους»

Ερωτώμενος για το εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω ελάφρυνση χρέους για να διατηρήσει την πρόσβασή της στις αγορές και να εξυπηρετεί το χρέος της μακροπρόθεσμα, ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε πως είναι πολύ νωρίς για τόσο μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις. Σημείωσε δε πως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, «με μια σοβαρή κυβερνητική πολιτική για διατηρήσιμη ανάπτυξη … τότε νομίζω ότι όλα οδηγούν σε βιωσιμότητα».

 

Loading