«Καλοδεχούμενη η αποπληρωμή των δανείων»

Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ παραχώρησε σήμερα ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τομέα, Πολ Τόμσεν  κατά τη διάρκεια της οποίας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων από την πλευρά της Ελλάδας, προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι καλοδεχούμενη».  

propoli

Ενώ σε ερώτηση για τη μείωση του αφορολόγητου που είχε ζητήσει το Ταμείο, ο Π. Τόμσεν τόνισε ότι «το μέτρο είναι απαραίτητο για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας» αναγνωρίζοντας ωστόσο πως η χώρα μας έχει καταφέρει να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει.

Πρόσθεσε δε, ότι το ΔΝΤ θεωρεί πως η συγκεκριμένη πολιτική είναι πολύ σημαντική προκειμένου να απελευθερωθεί δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέψει να ακολουθήσει ένα πιο φιλικό προς την ανάπτυξη μείγμα οικονομικής πολιτικής αλλά και να αυξήσει τις επενδύσεις και τις κρατικές δαπάνες με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών που υποβαθμίστηκαν την περίοδο της κρίσης.

Για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είπε πως το ΔΝΤ δεν έχει πλέον πρόγραμμα στην Ελλάδα και συνεπώς δεν διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία για να εκφράσει συγκεκριμένες εκτιμήσεις σχετικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών. Ωστόσο, επισήμανε την πάγια θέση του Ταμείου για την ανάγκη μιας «αξιόπιστης στρατηγικής» για τη διαχείριση του υψηλού ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων

Loading