Φοροκαταιγίδα 11 δισ. για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Με νέες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο το εισόδημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην Ελλάδα, αναμένεται από τα τέλη Ιουλίου του 2018 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019.

propoli

Και αυτό γιατί οι φορολογικές υποχρεώσεις που θα προκύψουν από τα εκκαθαριστικά σημειώματα των δηλώσεων αναμένεται για μία ακόμη χρονιά να είναι βεβαρημένες σύμφωνα με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού 2018.

Συγκεκριμένα οι νέες φορολογικές υποχρεώσεις περιλαμβάνουν τα εξής στοιχεία.

-Φόρο Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων

-Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης

-Προκαταβολή φόρου εισοδήματος επόμενου έτους

-Φόρο πολυτελούς διαβίωσης

-ΕΝΦΙΑ

-Τέλη κυκλοφορίας για το 2019

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας δόσης του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων το ύψος του ποσού που αναμένεται να προκύψει από τις καταβολές των φόρων στο ελληνικό Δημόσιο φτάνει τα 11 δισ. ευρώ.

Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων

Συγκεκριμένα, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017, έχει πάρει παράταση μέχρι και την 26η Ιουλίου του 2018, ενώ στα εκκαθαριστικά του εντύπου Ε1, θα ενσωματωθούν επίσης η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, η προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης. Οι φορολογούμενοι θα κληθούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη λήγει την 31η Ιουλίου, η δεύτερη την 28η Σεπτέμβρη και η τελευταία στις 30 Νοεμβρίου.

Φόρος Εισοδήματος Νομικών Προσώπων

Σ’ ότι αφορά τον Φόρο Εισοδήματος Νομικών Προσώπων, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται μέχρι την 26η Ιουλίου. Η εξόφληση του φόρου θα γίνει σε έξι μηναίες δόσεις, ξεκινώντας από τα τέλη του τρέχοντος μήνα και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκέμβρη του 2018.

ΕΝΦΙΑ

Σύμφωνα με όσα έγιναν πέρσι, το αργότερο μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη θα έχουν αναρτηθεί στο TAXISnet τα εκκαθαριστικά φυσικών και νομικών προσώπων με τα ποσά του ΕΝΦΙΑ.

Από τις εισπράξεις του φόρου το Δημόσιο υπολογίζει να συγκεντρώσει ένα ποσό της τάξεως των 2,65 δισ. ευρώ και η εξόφλησή του θα γίνει σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, που θα ξεκινούν από τον επόμενο Σεπτέμβριο και θα διαρκέσουν μέχρι τον Ιανουάριο του 2019.

Τέλη Κυκλοφορίας 2019

Επίσης μέχρι το τέλος του έτους περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια κάτοχοι αυτοκινήτων και δικύκλων θα πρέπει να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2019, με το συνολικό ποσό που θα εισπράξει το Δημόσιο να ανέρχεται στα 1,2 δισ. ευρώ.

Loading