Αύξηση τιμών του μπακαλιάρου κατά 20% εν όψει της 25ης Μαρτίου, με προτίμηση στους κατεψυγμένους. Αυξήσεις στις τιμές του μπακαλιάρου παρατηρούνται ενόψει της 25ης Μαρτίου, με τους καταναλωτές να στρέφονται προς τον κατεψυγμένο μπακαλιάρο, καθώς αυτή η επιλογή προσφέρει μεγαλύτερη οικονομία. Η τιμή του μπακαλιάρου είναι υψηλότερη κατά 20% σε σχέση με πέρσι, κάτι που έχει εντείνει τη ζήτηση για πιο προσιτές επιλογές. Στα σούπερ μάρκετ, οι τιμές κυμαίνονται από 17,80€/κιλό για τον υγράλατο μπακαλιάρο μέχρι και 26,80€/κιλό για τον φρέσκο ελληνικό μπακαλιάρο.
Ειδικότερα, η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας συμβουλεύει τους καταναλωτές να προσέχουν για αποφυγή παραπλανήσεων στην αγορά μπακαλιάρου, επισημαίνοντας ότι οι αυθεντικοί μπακαλιάροι προέρχονται κυρίως από τον Ατλαντικό και τη Βόρεια Θάλασσα. Προειδοποιεί ότι το ψάρι με την ονομασία λινγκ συχνά συγχέεται με τον αυθεντικό μπακαλιάρο, οπότε είναι απαραίτητο να ελέγχουν οι καταναλωτές τις ετικέτες στα ιχθυοπωλεία.
Προτάσεις για την αναγνώριση του καλού μπακαλιάρου περιλαμβάνουν την προτίμηση σε ψάρια λευκού χρώματος χωρίς κηλίδες και τη διασφάλιση ότι η χαρακτηριστική λευκή γραμμή είναι ορατή και από τις δύο πλευρές του ψαριού. Κλείνουμε, επιλέγοντας τον μπακαλιάρο έπειτα από ενδελεχή έρευνα ποιότητας και τιμής.
Πηγή περιεχομένου: in.gr