Αύξηση 25% στο κόστος του πασχαλινού τραπεζιού, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ

Αύξηση 25% στο κόστος του πασχαλινού τραπεζιού, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ

Αυξήσεις έως 25% στο πασχαλινό τραπέζι φέτος, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ. Δείτε πώς επηρεάζονται οι τιμές. Αυξημένο κατά 6,2% έως 6,3% είναι το κόστος του φετινού πασχαλινού τραπεζιού, όπως αποκαλύπτει η εκτίμηση του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ). Σύμφωνα με τις επιτόπιες τιμοληψίες και τις συνεντεύξεις με εκπροσώπους της αγοράς, το μέσο κόστος ενός τραπεζιού για τέσσερα έως έξι άτομα κυμαίνεται από 99,45 έως 142,95 ευρώ. Οι μετρήσεις του ΙΝΕΜΥ ακολουθούν μια σταθερή και αντικειμενική μεθοδολογία, καλύπτοντας τόσο τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ όσο και εξειδικευμένα καταστήματα, γεγονός που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα τιμών και ποιοτήτων. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις επιπλέον εκτιμήσεις για το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού, οι οποίες διαφέρουν, καθώς υπολογίζουν διαφορετικά μεγέθη και ποσότητες.

Η κατάσταση επιδεινώνεται, καθώς οι τιμές για βασικά προϊόντα του πασχαλινού καλαθιού, όπως το ντόπιο αρνί και τα σοκολατένια γλυκά, έχουν αυξηθεί δραματικά. Η έρευνα της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) εντόπισε αυξήσεις κοντά στο 30% σε μερικά από τα πιο δημοφιλή προϊόντα. Παράλληλα, η αγορά φαίνεται να περιορίζεται από την πτώση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος, που επηρεάζει τη ζήτηση.

Ετικέτες: πασχαλινό τραπέζι, ΕΣΕΕ, κόστος, αύξηση τιμών, κατανάλωση, αγορά

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play