Η αύξηση των τιμών στα σαρακοστιανά είδη αναμένεται να φτάσει το 22%, πλήττοντας τους καταναλωτές. Αυξήσεις που προσεγγίζουν το 22% αναμένονται φέτος στο κόστος του σαρακοστιανού τραπεζιού, προκαλώντας ανησυχία στους καταναλωτές που ήδη ξεκίνησαν την έρευνα αγοράς. Οι τιμές σε παραδοσιακά είδη για το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη η τιμή πώλησης της λαγάνας. Οι έμποροι αποδίδουν αυτές τις ανατιμήσεις σε παράγοντες όπως τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα και τα μεταφορικά κόστη.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολος Ραυτόπουλος, σε δηλώσεις του στο MEGA, τόνισε ότι οι τιμές δεν αναμένεται να αποκλιμακωθούν. Ο χαλβάς, για παράδειγμα, έχει αυξηθεί κατά 20%, ειδικά οι ποικιλίες με κακάο ή ξηρούς καρπούς. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι τιμές ορισμένων προϊόντων έχουν αυξηθεί δραστικά, όπως το κατεψυγμένο χταπόδι που κοστίζει φέτος 18,36 ευρώ, ενώ πέρυσι ήταν 16,30 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 12,64%.
Τα πιο ενδεικτικά παραδείγματα περιλαμβάνουν τη γλώσσα φιλέτο, η οποία φέτος κοστίζει 11,75 ευρώ, και τα καλαμάρια, που έχουν φτάσει τα 6,49 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 24,81% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι αυξήσεις αυτές δεν φαίνεται να υποχωρούν, δημιουργώντας προοπτική για ένα σαρακοστιανό τραπέζι σημαντικά πιο ακριβό από πέρυσι.
Πηγή περιεχομένου: in.gr