Ακρίβεια: Έρχονται ανατιμήσεις σε χυμούς και γαλακτοκομικά

Μεγάλη αύξηση αναμένεται στις τιμές των χυμών το επόμενο διάστημα, ενώ παραπλήσια θα είναι η κατάσταση και στα γαλακτοκομικά στις αρχές του 2024.

Οι χυμοί και τα γαλακτοκομικά θα κοστίζουν πολύ ακριβότερα από τη νέα χρονιά που έρχεται με ανατιμήσεις σε τουλάχιστον 100 βασικά προϊόντα.

propoli

Αυξήσεις θα σημειωθούν σε τουλάχιστον 100 κωδικούς προϊόντων και θα είναι μεσοσταθμικά της τάξεως του 6%. «Αγοράζουμε αυτά που αγοράζαμε και παλαιότερα αλλά σε λιγότερη ποσότητα», αναφέρουν οι καταναλωτές.

Τη μεγαλύτερη αύξηση θα την δούμε στους χυμούς, μιας και αναμένεται να ανατιμηθούν από 20% έως 55% τη στιγμή που ήδη αυξήθηκαν τον Νοέμβριο ήδη κατά 13,3%. Οι αυξήσεις στους χυμούς οφείλονται εν μέρη στην πτώση της παγκόσμιας παραγωγής πορτοκαλιών λόγω των προβλημάτων που ανέκυψαν σε Βραζιλία και ΗΠΑ. Αυτό επηρρέασε και την Ελλάδα, μιας και μεγάλο μέρος των αναγκών της σε χυμούς καλύπτεται μέσω εισαγωγών.

«Ψωνίζουμε όλο προσφορές και συνεχώς λιγότερα και δεν μας αρέσουν και αυτά που παίρνουμε», συνεχίζουν οι καταναλωτές.

Την ίδια ώρα, ανατιμήσεις 8% θα δούμε στα κατεψυγμένα λαχανικά, τα οποία ήδη ανατιμήθηκαν κατά 5% τον Νοέμβριο.

Δείτε επίσης: Δυστύχημα Τεμπών: «Ο κανονισμός προβλέπει δικλείδες ασφαλείας αν δεν λειτουργούν τηλεδιοίκηση και σηματοδότηση»

Loading