Αποδόσεις 39% τα τελευταία δύο έτη και 120% την τελευταία πενταετία στα Ελληνικά Ομόλογα

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Οικονομία είναι η επανέκδοση του 10ετους ομολόγου την περασμένη εβδομάδα.

Θετικό στοιχείο στην επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου είναι και το γεγονός, ότι το spread των ομολόγων της Ελλάδας μειώθηκε έναντι αυτού της Γερμανίας για λίγο κάτω από τις 100 μονάδες, για πρώτη φορά από το 2008.

propoli

Μετά από μια περίοδο, ειδικά στην κρίση, όπου τα ελληνικά 10ετή ομόλογα εμφάνιζαν αποδόσεις 33%, έχουν αρχίσει να κερδίζουν εκ νέου την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Τα ελληνικά ομόλογα έχουν γίνει από τα ασφαλή στον κόσμο καθώς η μεταβλητότητα τους έχει πέσει από το 69% (2015) στο 3,8% φτάνοντας κοντά στο ποσοστό των αμερικάνικων που είναι και τα ασφαλέστερα στον κόσμο.

Τα ελληνικά ομόλογα έχουν το χαμηλότερο ρίσκο και τις υψηλότερες αποδόσεις από όλα τα κράτη παγκοσμίως.

Στο επίπεδο των αποδόσεων, τα ελληνικά ομόλογα έδωσαν 120% την τελευταία πενταετία, την ώρα που άλλα ευρωπαϊκά ομόλογα έδωσαν 19%, τα αμερικανικά 13%, τα ασιατικά 8% και τα παγκόσμια 13%, δείχνουν τα στοιχεία του Bloomberg.

Την διαπραγμάτευση των ελληνικών ομολόγων την έχει η ΕΚΤ μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος κατέχοντας περίπου το 41,5% των διαπραγματεύσιμων ομολόγων.

Το τρέχον περιβάλλον είναι άκρως ευνοϊκό για τα ομόλογα. Οι γενναίες κινήσεις χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής διεθνώς, και ειδικά της ΕΚΤ είναι απόλυτα ευνοϊκή για τα ευρωπαϊκά ομόλογα.

Δείτε επίσης: Μπάλτας: «Η οικονομία χρειάζεται ισχυρά και διεθνώς εμπορεύσιμα επώνυμα προϊόντα»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading