Χρ. Σταϊκούρας: “Σαφής η εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στην ελληνική οικονομία”

Στα θετικά βήματα που κάνει η ελληνική οικονομία αναφέρθηκε, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε αρχικά στην επιτυχή έκδοση του 30ετούς ομολόγου, σημειώνοντας ότι η χώρα τα κατάφερε. Όπως είπε, η έκδοση επιτεύχθηκε «για πρώτη φορά από 2008», και προσέθεσε ότι αυτή διακρίνεται για:

propoli

(1) τη σημαντική ζήτηση του ομολόγου: «Δείτε όλες τις αναφορές του διεθνούς Τύπου για το ύψος της ζήτησης σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες»

(2) το χαμηλό κόστος δανεισμού: «Δείτε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η αντίστοιχη έκδοση τι κόστος δανεισμού έχει«, και

(3) την εξαιρετική ποιότητα της: «Η συντριπτική πλειοψηφία είναι ξένοι θεσμικοί επενδυτές».

Πλήρης επιστροφή στις διεθνείς αγορές

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε επίσης: «Είναι μια έκδοση που σηματοδοτεί την πλήρη επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές, σε όλη την καμπύλη, ενώ καταδεικνύει και επιβεβαιώνει με ακόμα πιο εμφατικό τρόπο, σε σχέση με όλες τις προηγούμενες εκδόσεις χρέους που είχαν γίνει, την εμπιστοσύνη διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στη διαχείριση, τις δυνατότητες και τις στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Παράλληλα, μιλώντας κατά την τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, που επεξεργάστηκε τη σύμβαση για τη διανομή του ακινήτου του Ελληνικού, ο κ. Σταϊκούρας έψεξε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν έκανε οποιαδήποτε αναφορά, εντός ή εκτός Κοινοβουλίου, για αυτή την επιτυχία «όχι της κυβέρνησης, αλλά της χώρας».

Τέλος, ο εκ των κορυφαίων υπουργών είπε ότι η χώρα τα κατάφερε με τις θυσίες της κοινωνίας, ενώ οι επενδυτές την εμπιστεύονται, όχι μόνο στις εκδόσεις χρέους, αλλά και για να κάνουν άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Δείτε επίσης: Χρ. Σταϊκούρας: “Η έκδοση του ομολόγου σηματοδοτεί την πλήρη επιστροφή της χώρας στις αγορές”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading