Οι κυβερνητικές πολιτικές στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, αλλά την επιτείνουν, σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκτυο Καταπολέμησης της Φτώχειας. Το Πάσχα, μια περίοδος χαράς και γιορτών, συχνά μας αποσπά την προσοχή από τα σοβαρά κοινωνικά ζητήματα όπως η φτώχεια και οι οικονομικές ανισότητες. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη και δεν μπορεί να αγνοηθεί. Η εικόνα της ευημερίας που αποπνέει η τουριστική κίνηση δεν αντικατοπτρίζει τις συνθήκες διαβίωσης εκατομμυρίων πολιτών.
Παρά τις εντυπωσιακές πληρότητες στις δημοφιλείς τουριστικές τοποθεσίες και τις χιλιάδες εξοδούχους, τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποκαλύπτουν μια ανησυχητική αλήθεια: πάνω από το 25% του πληθυσμού αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας. Αυτό μεταφράζεται σε ένα δραματικό ποσοστό σχεδόν 50% των νοικοκυριών που δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές ανάγκες όπως ενοίκια και λογαριασμούς.
Επιπλέον, σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκτυο Καταπολέμησης της Φτώχειας, οι κοινωνικές πολιτικές στην Ελλάδα δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της φτώχειας και της ανισότητας. Αντιθέτως, διαπιστώνεται ότι αυτές οι πολιτικές συχνά τις διατηρούν ή ακόμα και τις επιδεινώνουν. Το δίκτυο, μέλος της ευρωπαϊκής οργάνωσης για την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, υπογραμμίζει ότι οι κυβερνητικές επιλογές θα πρέπει να εξετάσουν την αναγκαιότητα για αναδιάρθρωση των κοινωνικών παροχών και στήριξης προς τα πιο ευάλωτα στρώματα του πληθυσμού.
Αυτή η κατάσταση, αν και αναγνωρίζεται, δεν λαμβάνει τις απαιτούμενες πολιτικές αποφάσεις, θέτοντας σε κίνδυνο τις προοπτικές για ένα δικαιότερο μέλλον. Η ανάγκη για δράση είναι επιτακτική προκειμένου να περιοριστούν οι ανισότητες και να ανασχεθεί η φτώχεια.
Πηγή περιεχομένου: in.gr