Είναι η επιμονή και «όχι» η αποτυχία αυτό που καθορίζει την πορεία μιας καινοτόμας επιχείρησης στο διεθνές στερέωμα

Είναι η επιμονή και «όχι» η αποτυχία αυτό που καθορίζει την πορεία μιας καινοτόμας επιχείρησης στο διεθνές στερέωμα

Αποτυγχάνοντας και πέφτοντας ξανά στη μάχη για την εξεύρεση νέας λύσης και πατώντας «γκάζι» στις διαδικασίες σε ένα ξεκάθαρο πολιτικό πλαίσιο, μόνο τότε μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα ένα επιχειρηματικό καινοτόμο προϊόν.

Βέβαια, παραδεχόμενοι ότι οι ελληνικές εταιρείες πρέπει να μεγαλώσουν, ώστε να είναι πιο αντιληπτές στον παγκόσμιο ιστό, υπογράμμισαν την ανάγκη προσέλκυσης επενδυτών και δημιουργίας υποδομών για καινοτομία και νεοφυείς επιχειρήσεις, κάτω από τη σκέπη ενός σαφούς πλαισίου.

Συμφώνησαν δε, ότι για να «θριαμβεύσει» η επιτυχία, αποτελεί μονόδρομο η συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματιών, αλλά και εκείνη με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τους ερευνητικούς φορείς.

«Μας λείπει η φιλοσοφία του να αποτυγχάνουμε και να δοκιμάζουμε ξανά γρήγορα», επισήμανε από το βήμα του συνεδρίου ο συνιδρυτής της iCry2Talk, Ανδρέας Λουτζίδης, υπογραμμίζοντας πως «θέτοντας υψηλούς στόχους, κάνοντας μεγάλα όνειρα και διαθέτοντας περίσσια όρεξη για σκληρή δουλειά, τότε η επιτυχία θα συμβεί».

Σημειώνοντας ότι «δυστυχώς συνήθως οι Έλληνες, μετά από μια αποτυχία τα παρατούν», τόνισε ότι «χρειαζόμαστε τα success stories να γίνονται πιο γρήγορα, ώστε να αποτελούν καλό παράδειγμα για τους άλλους, αυτούς που τελικά εγκαταλείπουν».

Ο ίδιος, υπογράμμισε την ανάγκη να διδαχθεί στην πράξη το πως ένα προϊόν μπορεί να βρει το δρόμο του στην παγκόσμια αγορά και τονίζοντας ότι «υπάρχει κόσμος με όρεξη και διάθεση» να βοηθήσει τους νέους να επιτύχουν στο επιχειρείν, διατύπωσε τη θέση ότι «πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι όμως στην ταχύτητα που κινούμαστε για να βγει ένα προϊόν στην αγορά». Στο πλαίσιο αυτό, διατύπωσε και την εκτίμησή του ότι «εκείνο που χρειάζεται είναι μια γενική και ποιοτική αναβάθμιση των οικοσυστημάτων καινοτομίας».

«To 65% των project αποτυγχάνουν και μόλις ένα στα 250 βρίσκει το δρόμο προς την επιτυχία», επισήμανε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Pelopac, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, υπογραμμίζοντας πως «μας λείπει η νοοτροπία. Πρέπει να μάθουμε να αποτυγχάνουμε και να δοκιμάζουμε πολλές λύσεις».

Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και επικοινωνίας των επιχειρηματιών με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, «ώστε να αναπτυχθεί κουλτούρα επιχειρηματικότητας» και σημείωσε ότι «η επιτυχία στις δουλειές είναι η επιτυχής είσοδος στην πραγματική αγορά».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο Agrotech Export Cluster και τόνισε ότι «όραμα, σημείο αναφοράς και καταλύτης μας, είναι η βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα».

Δείτε επίσης: Πρόβλεψη ΔΝΤ: Aνάπτυξη της ελληνικής οικονομίας 3,3% φέτος και 5,4% το 2022

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading