Επανασυνδέθηκε το 90% των διακοπών ρεύματος λόγω οφειλών

Επανασυνδέθηκε το 90% των διακοπών ρεύματος και εντός των ημερών εκδίδεται η ΚΥΑ για νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος, απάντησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, σε ερώτηση του Σωκράτη Φάμελλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι αφήνει απροστάτευτες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στις οποίες η ΔΕΗ προχωρά στη διακοπή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

«Οι διακοπές ρεύματος ήταν πραγματικά ελάχιστες. Εμείς αντιμετωπίσαμε την κατάσταση με σοβαρότητα και όχι με πυροτεχνήματα. Το υπουργείο ζήτησε από όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας να προχωρήσουν σε ελαφρύνσεις των πολιτών και αυξήσαμε το δίχτυ προστασίας για ακραίες περιπτώσεις», αντέτεινε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα, τόνισε ότι για το διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου 2020:

Από 75.000 αιτήματα που έχουν υποβληθεί για διακοπή ρεύματος έχουν γίνει δεκτά 48.000.

Από 50.000 αιτήματα για επανασυνδέσεις έγιναν δεκτά 43.000.

«Το 90% των διακοπών ρεύματος έχει επανασυνδεθεί και μόνο για το 10% δεν έχει γίνει, και μέσα σε αυτούς υπάρχουν -μην ξεχνάμε- οι στρατηγικοί κακοπληρωτές», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Φάμελλος: επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης

Από την πλευρά του, ο κ. Φάμελος κατηγόρησε τη κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια, επισημαίνοντας ότι «ενώ έχει εξαγγείλει από τον Μάρτιο την επαναλειτουργία του Ταμείου Επανασύνδεσης, ακόμα δεν έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση με αποτέλεσμα να κόβεται το ρεύμα σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που αδυνατούν πράγματι να πληρώσουν». «Εσείς ακόμα γράφετε την υπουργική απόφαση όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες την έχουν εφαρμόσει από τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται, δυστυχώς, οι ρευματοκοπές», πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από 17 Μαρτίου να μην πραγματοποιούνται διακοπές ρεύματος, φυσικού αερίου και νερού, όταν ακόμα ήταν σε εξέλιξη η κρίση με την πανδημία του κορονοϊού και δεν ξέραμε πού θα φτάσει και τι συνολικά ποσά θα χρειαζόταν η χώρα. Εσείς ξεχάσατε ότι “λεφτόδεντρο” δεν υπάρχει», ανταπάντησε ο κ. Οικονόμου.

Δείτε όλες τις ειδήσεις απο το politic.gr