Επίδομα Χριστούγεννων: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι (vid)

Όπως ανέφερε και εχθές ο υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης το το επίδομα που εξήγγειλε προ ημερών από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και ΑΜΕΑ, θα καταβληθεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων

Ο εργατολόγος Δ. Ρίζος στο Open ανέλυσε τις παραμέτρους που ορίζουν εαν κάποιος θα λάβει το έκτακτο αυτό επίδομα ή όχι.

Αναλυτικά όπως τα παρουσίασε ο κ. Ρίζος:

Για το επίδομα των 250 ευρώ σε 830.000 συνταξιούχους, δεν θα χρειαστεί αίτηση σε κάποια πλατφόρμα, Θα κατατεθούν απευθείας σε λογαριασμό του και θα είναι ακατάσχετα

Βασικό κριτήριο το ατομικό φορολογητέο εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 7200 ευρώ, από όποια πηγή κι αν προέρχονται αλλά και οικογενειακό φορολογητέο 14.400. Θα χορηγηθεί διπλό στο ζευγάρι (δηλαδή 500 ευρώ). Στη περίπτωση που κάποιος από τους δύο συζύγους δεν παίρνει τη μέση σύνταξη, αλλά περισσότερα από τα 600, τότε θα το χάνουν και οι δύο.

Όσον αφορά τους υγειονομικούς, θα δοθεί επίδομα σε 100.000 υγειονομικούς ΕΣΥ – ΕΚΑΒ.

Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν άμεση επαφή με ασθενείς και κοινό στο 4ο κύμα της πανδημίας από τον Σεπτέμβριο, οι οποίοι θα λάβουν μισό βασικό μισθό. Κατά μέσο όρο είναι στα 900 ευρώ. Το επίδομα θα καταβληθεί στις 13 Δεκεμβρίου. Δεν τα δικαιούνται όσοι είχαν βγει σε αναστολή.

Δείτε επίσης: Β. Κορκίδης: «Η Black Friday και Cyber Monday του 2021 θα είναι αναμφίβολα από τα ετήσια market events για περαιτέρω έρευνα»