Φοιτητικό επίδομα: Αυξάνεται στα 2.500 ευρώ για συγκεκριμένες κατηγορίες

Αυξημένο θα είναι το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, για όλους τους φοιτητές των ΑΕΙ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και των ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού, καθώς επίσης και των σχολών της Κύπρου.

Το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε τροπολογία για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου, αλλά και το πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων.

propoli

Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα αυξάνεται στα 1.500 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που υπάρχει συγκατοίκηση στην ίδια μισθωμένη κατοικία τότε το επίδομα διαμορφώνεται στα 2.000 ευρώ.

Για ΑΕΙ που βρίσκονται εκτός Αθήνας ή Θεσσαλονίκης, το αρχικό επίδομα των 1.500 ευρώ αυξάνεται επίσης στα 2.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που οι δικαιούχοι συγκατοικούν με άλλον φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία, εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τότε ανέρχεται στις 2.500 ευρώ.

Η τροπολογία για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Στο κείμενο της τροπολογίας αναφέρονται τα εξής:

«1. Στους προπτυχιακούς φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.), των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδας, καθώς και των Σχολών της Κύπρου που περιλαμβάνονται στο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ‘Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με χίλια πεντακόσια (1.500,00 €) ευρώ.

Σε περίπτωση δικαιούχου που συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με δύο χιλιάδες (2.000,00 €) ευρώ. Δεν δικαιούνται το επίδομα όσοι Φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου.

Το ετήσιο στεγαστικό επίδομα χορηγείται με τους ίδιους όρους και στους καταρτιζόμενους των δημόσιων Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Το επίδομα του πρώτου εδαφίου ορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων (2.000,00 €) ευρώ αποκλειστικά για τους δικαιούχους που Φοιτούν σε Α.Ε.Ι. εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ενώ αποκλειστικά στην περίπτωση δικαιούχου που φοιτά σε Α.Ε.Ι. εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με δύο χιλιάδες πεντακόσια (2.500,00 €) ευρώ».

Δείτε επίσης: Κάλεσμα του Αλ. Χαρίτση σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Loading