Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Ιστορικά υψηλές αλλά περιορισμένες σε σχέση με τις προβλέψεις οι απώλειες φορολογικών εσόδων για το 2020

Ιστορικά υψηλές θα είναι οι απώλειες φορολογικών εσόδων για το 2020, οι οποίες αναμένεται να φθάσουν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τις προ κρίσης προβλέψεις. Θα είναι παρόλα αυτά μικρότερες από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί.

propoli

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που ανακοινώθηκαν νωρίτερα απόψε, πριν από την κρίση του κορονοϊού αναμένονταν για φέτος φορολογικά έσοδα 816 δισεκατομμυρίων ευρώ. Θα περιοριστούν όμως τελικά στα 717 δισεκατομμύρια. Τα έσοδα, όπως επισημαίνει η κυβέρνηση, θα επανέλθουν σε κανονικά επίπεδα το 2022.

Οι απώλειες θα είναι πάντως, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, κατά 10,6 δισεκατομμύρια χαμηλότερες από ό,τι αναμενόταν, χάρη στη σχετικώς βελτιωμένη πρόβλεψη για τις επιδόσεις της οικονομίας. «Οι πιθανότητες να κρατήσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο έχουν βελτιωθεί», δήλωσε ο υπουργός και επισήμανε ότι το μερικό «lockdown» του Νοεμβρίου θα επηρεάσει μεν την ανάπτυξη του τέταρτου τριμήνου, αλλά η έκτακτη κρατική βοήθεια θα συμβάλει στον περιορισμό της ζημιάς. Πρόσθεσε δε ότι το πακέτο βοήθειας πιθανόν να κοστίσει περισσότερο από 10 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν ο αρχικός υπολογισμός.

©Πηγή: amna.gr

Loading