Τα Θερμοκήπια Θράκης, με έδρα το Νέο Εράσμειο Ξάνθης, φιλοξένησαν μια μοναδική εκδήλωση στα αστικά τους θερμοκήπια στην Αττική, προσφέροντας στους καλεσμένους τους μια βιωματική εμπειρία γεύσης και ένα ξεχωριστό δείπνο «Από τον Κήπο… στο Πιάτο». Η εκδήλωση είχε ως βασικό στόχο την ανάδειξη των αγνών κηπευτικών προϊόντων υπό την επωνυμία «Κήπος της Ξάνθης», καθώς και τις βιώσιμες μεθόδους καλλιέργειάς τους.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες από την πολιτική, καθώς και στελέχη μεγάλων αλυσίδων super market, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά, απολαμβάνοντας την εμπειρία της φρέσκιας παραγωγής αλλά και να ενημερωθούν για την υδροπονία και τη γεωθερμία που αποτελούν τις βασικές μεθόδους καλλιέργειας στα Θερμοκήπια Θράκης.
Η γαστριμαργική προθέρμανση με cocktails δια χειρός Αλέξανδρου Γκικόπουλου, το υπαίθριο ψήσιμο με τους Nomade de Sauvage και η συγκομιδή μελιτζάνας δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για ένα μοναδικό δείπνο στον εμβληματικό χώρο των θερμοκηπίων. Οι καλεσμένοι απήλαυσαν εκλεκτά πιάτα ελληνικής κουζίνας καθώς και κρασιά από την «Τέχνη του Οίνου».
Φυσικά, στην εκδήλωση προβλήθηκαν και δώρα με προϊόντα «Κήπος της Ξάνθης», τα οποία φέτος απέσπασαν τετραπλή διάκριση στον διεθνή θεσμό των Superior Taste Awards για τα οπωροκηπευτικά τους.
Τα προϊόντα Κήπος της Ξάνθης βρίσκονται σε όλα τα μεγάλα super market, είτε επώνυμα είτε σε συσκευασία ιδιωτικής ετικέτας από την Ξάνθη.