Ανακαλύψτε πώς η γενιά Ζ επαναστατεί στις εργασιακές απαιτήσεις και προσδοκίες. Η γενιά Ζ, οι εργαζόμενοι που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1996 και 2012, εισέρχονται δυναμικά στην αγορά εργασίας σε μια εποχή καθοριστικών αλλαγών. Έως το 2030, αναμένεται ότι θα αποτελούν περίπου το 1/3 του παγκόσμιου ανθρώπινου δυναμικού, με ανάγκες που διαφέρουν σημαντικά από τις προηγούμενες γενιές . Οι corporate Zoomers, όπως ονομάζονται, δείχνουν να βιώνουν εργασιακή αβεβαιότητα, με ποσοστό 47% να σχεδιάζει να αποχωρήσει από τις τρέχουσες θέσεις τους μέσα στο επόμενο εξάμηνο . Αυτή η αβεβαιότητα συνδέεται με την αναζήτησή τους για ευελιξία και σκοπό στην εργασία τους.
Αν και η γενιά Ζ εισήλθε στην αγορά εργασίας μετά την πανδημία, έχει προκαλέσει σημαντικές συζητήσεις σχετικά με την προσέγγισή της στη δουλειά και τις σχέσεις της με τους προϊσταμένους, οι οποίοι συχνά έχουν διαφορετικά ερεθίσματα και προσεγγίσεις στην επαγγελματική ζωή. Η Manpower, μέσω μιας εκτενούς ανάλυσης σε 16 χώρες και περισσότερους από 12.000 εργαζομένους, επισημαίνει ότι η νέα γενιά εργάζεται για να επανακαθορίσει τις αξίες και τις απαιτήσεις της στο επαγγελματικό περιβάλλον, εστιάζοντας στην ευημερία, την τεχνολογία και την ικανοποίηση από την εργασία.
Η ένταξή της στον κόσμο της εργασίας παραμένει περίπλοκη, καθώς οι νέοι εργαζόμενοι συχνά ξεκινούν εξ αποστάσεως και χωρίς ουσιαστική καθοδήγηση. Οι εργοδότες αναγκάζονται να προσαρμοστούν, υιοθετώντας στρατηγικές όπως η βελτίωση των τεχνολογικών εργαλείων και η ενίσχυση της ευημερίας του προσωπικού. Οι προκλήσεις και οι προσδοκίες της γενιάς Ζ υπογραμμίζουν τη σημασία της ευελιξίας, του σκοπού και της ανάπτυξης, καθιστώντας την επαγγελματική εμπειρία πιο απαιτητική αλλά και ελκυστική για τους μελλοντικούς εργαζόμενους.
Πηγή περιεχομένου: in.gr