Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. (ΒΕΡΓΙΝΑ) στηρίζει ενεργά για δεκαετίες την Αμερικανική Γεωργική Σχολή (ΑΓΣ) και το Perrotis College, προετοιμάζοντας τους αποφοίτους για σημαντικούς ρόλους στην κοινωνία και για ποικίλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες στη γεωργία, την επιστήμη και τη βιομηχανία τροφίμων. Μέσω της μάθησης αγροτικών και επιχειρηματικών πρακτικών, οι διαδικασίες είναι οικονομικά βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον και κοινωνικά υπεύθυνες.
Το 2011, συνεργάστηκε με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή (ΑΓΣ) για τη δημιουργία προγράμματος ενηλίκων που διδάσκει τη διαδικασία της οικιακής ζυθοποίησης, το οποίο γνώρισε μεγάλη απήχηση στους σπουδαστές της Σχολής. Τα δεδομένα του κλάδου δείχνουν την ανάγκη για εμβάθυνση της τεχνογνωσίας της ζυθοποίησης, πράγμα που επιτυγχάνεται με τη δημιουργία σχολής εκμάθησης ζυθοποίησης και ζυθογνωσίας.
Μετά τη δωρεά του νέου υπερσύγχρονου εξοπλισμού πειραματικής ζυθοποίησης από την ΖΜΘ προς την ΑΓΣ, οι δύο οργανισμοί ξεκινούν περαιτέρω συνεργασία με στόχο την εκπαίδευση ζυθοποιών και την κάλυψη της έλλειψης επαγγελματιών στον τομέα της μικροζυθοποιίας στην Ελλάδα. Ο νέος εξοπλισμός ενισχύει επίσης την εκπαίδευση στους μαθητές του ΕΠΑΛ της ΑΓΣ.
Στις 6 Δεκεμβρίου, κατά την ημέρα εορτής του Αγίου Νικολάου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη πειραματική ζυθοποίηση μπύρας τύπου “BOCKBIER” στην ΑΓΣ, παρουσία του Προέδρου της Σχολής Δρ. Jeff Landsdale, και άλλων σημαντικών προσκεκλημένων.
Η ΖΜΘ εκπροσωπήθηκε από τον Μηχανικό Ζυθοποίησης κ. Χρήστο Δημτσούδη και τον Υπεύθυνο Ποιότητας κ. Λάζαρο Χαλυβίδη.
Ο κ. Χρ. Δημτσούδης δήλωσε: «Η στήριξη της εκπαίδευσης και της έρευνας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής κοινωνικής μας ευθύνης. Είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε στην ενίσχυση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και πιστεύουμε ότι η συνεργασία θα αποφέρει οφέλη για την ελληνική γεωργία και την κοινωνία γενικότερα.»
Από την πλευρά της, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή δήλωσε ότι αυτή η συνέργεια «θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες σπουδών και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της γεωργικής επιστήμης. Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για την υποστήριξη της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε.»
Θα ακολουθήσει ενημέρωση σχετικά με τα γευστικά χαρακτηριστικά της νέας μπύρας στα μέσα του Ιανουαρίου από τους δύο φορείς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ