Κ. Μίχαλος: στο βαθμό που είναι δημοσιονομικά εφικτό, αναμένουμε να συνεχιστούν οι μειώσεις στο μη μισθολογικό κόστος

Κ. Μίχαλος: στο βαθμό που είναι δημοσιονομικά εφικτό, αναμένουμε να συνεχιστούν οι μειώσεις στο μη μισθολογικό κόστος

«Συνεχίζουμε να ζητούμε το συνολικό εξορθολογισμό και την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών», σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος στην απογευματινή ενημερωτική εκδήλωση του επιμελητηρίου με θέμα: “Το Νέο Φορολογικό και Ασφαλιστικό Τοπίο”.

Όπως είπε ο κ. Μίχαλος, παρά τις θετικές κινήσεις που έχουν γίνει, το μη μισθολογικό κόστος της εργασίας παραμένει σήμερα εξαιρετικά υψηλό, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, να αποθαρρύνεται η δημιουργία μόνιμων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και βεβαίως να συμπιέζεται το εισόδημα των εργαζομένων. Αναμένουμε λοιπόν, συνέχισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ότι, στο βαθμό που είναι δημοσιονομικά εφικτό, οι μειώσεις θα συνεχιστούν. «Πρόκειται για μια παρέμβαση που θα δημιουργήσει αλυσιδωτά οφέλη για την οικονομία και για την κοινωνία, ευνοώντας την άνοδο της καταγεγραμμένης απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας» όπως είπε. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε, κάθε μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα θα πρέπει να στηρίζεται σε αναλογιστικές μελέτες και να συνδυάζεται με τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που ευνοούν την ενίσχυση της ανάπτυξης και την αύξηση της απασχόλησης.

«Η προσπάθεια για ένα αποτελεσματικό, δίκαιο και βιώσιμο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα προφανώς δεν είναι εύκολη.

Είναι, όμως, απαραίτητο να πετύχει, προκειμένου η χώρα να πραγματοποιήσει το άλμα ανάπτυξης που χρειάζεται. Το θετικό, που επιβεβαιώνεται από τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες, είναι ότι κινούμαστε πλέον προς τη σωστή κατεύθυνση» ανέφερε ο κ. Μίχαλος.

Για τη φορολογία σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που μπορούν και πρέπει να γίνουν στο επίπεδο της φορολογικής πολιτικής, προκειμένου οι ελληνικές επιχειρήσεις και συνολικά η ελληνική οικονομία, να πραγματοποιήσουν το άλμα ανταγωνιστικότητας που απαιτείται για την επιτάχυνση της ανάπτυξης. «Η ουσία είναι ότι για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό μπορούμε να μιλάμε για ουσιαστικές αλλαγές στη φορολογία, προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης. Έχει γίνει μια καλή αρχή και ελπίζουμε ότι τα οφέλη θα φανούν το ταχύτερο δυνατόν» όπως είπε.

©Πηγή: amna.gr

Loading

Play