Η Κίνα προγραμματίζει συνάντηση με CEOs διεθνών επιχειρήσεων για να προσελκύσει επενδύσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Η Κίνα προγραμματίζει τη διοργάνωση μιας συνάντησης μεταξύ του προέδρου Σι Τζινπίνγκ και κορυφαίων στελεχών διεθνών επιχειρήσεων αυτόν τον μήνα. Δεκάδες επιχειρηματίες, όπως ο Κεν Γκρίφιν της Citadel και ο νέος διευθύνων σύμβουλος της HSBC, Τζορτζ Ελχεντέρι, αναμένεται να συγκεντρωθούν στο Πεκίνο για την ετήσια σύνοδο κορυφής που διοργανώνεται από το China Development Forum. Η πιθανή συνάντηση με τον Σι έχει προγραμματιστεί για τις 28 Μαρτίου, αμέσως μετά το CDF. Πηγές αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις για την τελική λίστα προσκεκλημένων είναι ακόμη σε εξέλιξη, καθώς αρκετοί διευθύνοντες σύμβουλοι εκφράζουν ανησυχία σχετικά με τη διάρκεια παραμονής τους στο Πεκίνο.
Από την αρχική λίστα συμμετεχόντων στο CDF προκύπτει ότι περίπου 72 παγκόσμιοι διευθύνοντες σύμβουλοι αναμένεται να παραστούν. Αυτοί περιλαμβάνουν ονόματα όπως ο Στίβεν Σβαρτζμαν της Blackstone και ο Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer. Η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Σι στοχεύει να ενισχύσει τις ξένες επενδύσεις στην Κίνα, τη στιγμή που η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως η πολυάριθμη κρίση στον τομέα των ακινήτων.
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι διεθνείς εταιρείες εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με τα εμπόδια στην πρόσβαση στην αγορά της Κίνας, καθώς και για την επίδραση του αποπληθωρισμού και του εντεινόμενου ανταγωνισμού από εγχώριες επιχειρήσεις στα περιθώρια κέρδους τους.
Η επιθυμία του Πεκίνου να προσελκύσει την υποστήριξη διεθνών επιχειρηματιών ενισχύεται από τις προκλήσεις που προκαλεί η εχθρική εμπορική πολιτική και οι δασμοί που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση Τραμπ. Ο Σι είχε συναντήσει πέρυσι μετά το CDF περίπου 20 CEOs στην Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο, υποσχόμενος ότι η Κίνα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.
Πηγή περιεχομένου: in.gr