Μέχρι τις 24 Απριλίου η αποστολή των στοιχείων στην ΑΑΔΕ

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν περιθώριο 48 ωρών (24 Απριλίου) προκειμένου να αποστείλουν στη φορολογική διοίκηση τα στοιχεία των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν για το έτος 2019.

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος του Γιώργου Πιτσιλή, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και αναφέρει πως «ειδικά για τις συναλλαγές του φορολογικού έτους 2019, οι Πάροχοι υποχρεούνται επιπλέον να αποστείλουν άπαξ, τα στοιχεία των συναλλαγών για το έτος 2019, συγκεντρωτικά, ανά Α.Φ.Μ., μέχρι την 24η Απριλίου 2020. Στα συγκεντρωτικά στοιχεία συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά οι συναλλαγές με επαγγελματικούς λογαριασμούς οι οποίοι δηλώθηκαν μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2020».

Αναφορικά με τις συναλλαγές του έτους 2020, η εγκύκλιος αναφέρει πως «οι Πάροχοι υποχρεούνται επιπλέον να αποστέλλουν άπαξ, συγκεντρωτικά, ανά Α.Φ.Μ., τα στοιχεία των συναλλαγών για το εκάστοτε προηγούμενο ημερολογιακό έτος, μέχρι τις 5 Μαρτίου εκάστου έτους. Στα συγκεντρωτικά στοιχεία συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά οι συναλλαγές με επαγγελματικούς λογαριασμούς οι οποίοι δηλώθηκαν μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου εκάστου έτους».

Δείτε ακόμη: Κορονοϊός: Ακόμα 160.000 δικαιούχοι των 800 ευρώ