«Ο οίκος Versace περνά στον αμερικανικό όμιλο μόδας Michael Kors»

Σύμφωνα με τρεις διαφορετικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο αμερικανικός όμιλος μόδας Michael Kors συμφώνησε να πάρει τον έλεγχο του ιταλικού οίκου Versace.

Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος Michael Kors Holdings Ltd, που έγινε διάσημος μέσα από τις δερμάτινες τσάντες του, σκοπεύει να αναπτύξει το επαγγελματικό του χαρτοφυλάκιο, μετά την εξαγορά της βρετανικής υποδηματοποιίας Jimmy Choo αντί 1,2 δισεκατομμυρίου δολαρίων πέρυσι.

Ο ιταλικός οίκος εξέταζε το ενδεχόμενο να εισαχθεί στο χρηματιστήριο μετά την εξαγορά του 20% των μετοχών του το 2014 από τον αμερικανικό όμιλο ιδιωτών επενδυτών Blackstone. Ωστόσο μετά την επένδυση στον οίκο Versace, ο όμιλος Blackstone διαπίστωσε ότι οι επιδόσεις του οίκου μόδας δεν είναι ικανοποιητικές για να δικαιολογούν την εισαγωγή του Versace στο χρηματιστήριο.

«Ο όμιλος Blackstone δεν επρόκειτο να επενδύσει περισσότερα χρήματα. Οπότε αναζητείτο ένας αγοραστής που κάνει μεγάλες επενδύσεις. Ο Blackstone σταδιακά επηρέασε την οικογένεια να εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης του οίκου και συνέστησε σε αυτήν διάφορους αγοραστές, ανάμεσά τους ο Μάικλ Κορς», σύμφωνα με τις πηγές.

Η συμφωνία αποτιμά στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια τον οίκο μόδας, σύμφωνα με τις πηγές, ενώ μάλιστα στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Blackstone θα αποχωρήσει εντελώς από την Versace.