Νέα επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η εταιρεία Παπαστράτος

Μια νέα επένδυση ύψους 125 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η εταιρεία Παπαστράτος, επένδυση την οποία θα πραγματοποιήσει μέχρι το τέλος του 2022 στον Ασπρόπυργο.

Στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, ο Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος ανακοίνωσε την πολύ υψηλή επένδυση ύψους 125 εκατομμυρίων τονίζοντας «η υλοποίηση της επένδυσης έχει ξεκινήσει ήδη και συγκεκριμένα αυξάνουμε τη δυναμικότητα του εργοστασίου τοποθετώντας δύο νέες γραμμές παραγωγής για τις ράβδους καπνού HEETS για το IQOS και μια γραμμή παραγωγής φίλτρων. Επίσης, αναβαθμίζουμε, τρία χρόνια μετά την αρχική τους τοποθέτηση, τις έξι μηχανές που παράγουν τα HEETS στο εργοστάσιο έτσι ώστε να παράγουν τα προϊόντα νέας γενιάς για το IQOS που έρχεται. Τέλος, ψηφιοποιούμε το λιθογραφείο μας. Έχουμε βγάλει έξω τις παραδοσιακές εκτυπωτικές μηχανές και έχουμε παραγγείλει δύο υπερσύγχρονες μηχανές, γραμμές παραγωγής, ψηφιακής εκτύπωσης».

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Παναγιώτης Πικραμμένος, αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ανέφερε ότι «για 90 χρόνια η εταιρεία Παπαστράτος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εργοδότες της χώρας, συνεισφέρει στην εθνική οικονομία, στην εργασιακή ειρήνη, έχει προσφέρει στην τοπική κοινωνία και στηρίζει τους αγρότες».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Πικραμμένος «τα επόμενα χρόνια η χώρα μας θα συνεχίσει να καταγράφει μια ανοδική πορεία η οποία έχει αρχίσει ήδη να αποτυπώνεται στους οικονομικούς δείκτες. Μεταρρυθμίζουμε όχι μόνο την οικονομία αλλά και τους θεσμούς και έτσι πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Για τον λόγο αυτό είναι βέβαιο ότι χρειαζόμαστε εύρωστες και δυναμικές επιχειρήσεις που θα καινοτομούν, θα εξάγουν και θα στηρίζουν την προσπάθεια για εξέλιξη».

Δείτε επίσης: Γλυκά Νερά: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ – Έτσι την σκότωσε ο 32χρονος πιλότος

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ