ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

ΟΛΘ: Το 67% στα χέρια του Νίκου Σαββίδη και της Belterra Investments

Ανακοίνωση για την μετοχική σύνθεση του ΟΛΘ μετά την οριστικοποίηση της αγοράς από την Belterra Investments, εξέδωσε ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης.

ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Μέσα στην ανακοίνωση γίνεται σαφής ότι κύριος μέτοχος του ΟΛΘ είναι ο Νίκος Σαββίδης ο οποίος κατέχει το 67% των δικαιωμάτων στις ψήφους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΛΘ:

«Η εταιρεία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε» («ΟΛΘ Α.Ε.» ή «εκδότρια»), σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.3556/2007, ανακοινώνει τις γνωστοποιήσεις που έλαβε από την εταιρεία “Belterra Holdings Ltd” (Belterra Holdings), από τον κ. Νίκο Σαββίδη, από την εταιρεία “TransConnect Unternehmensberatungs-und Beteiligungs GmbH” (TransConnect GmbH) καθώς και από τον Dr. Stephan Goetz, αναφορικά με τη σημαντική μεταβολή των δικαιωμάτων ψήφου της ΟΛΘ Α.Ε., η οποία έλαβε χώρα ως αποτέλεσμα της από 4/6/2021 (ημερομηνία συναλλαγής) μεταβίβασης από την πωλήτρια “Helanor Holdings Ltd” (Helanor) στην αγοράστρια “Belterra Investments Ltd.” (Belterra Investments) του εναπομείναντος 70% των μετοχών της εταιρίας “Melbery Investments Ltd.” (Melbery), η οποία ελέγχει, κατά την έννοια του άρθρου 3 παρ.1 (γ) Ν. 3556/2007, την εταιρεία “SOUTH EUROPE GATE-WAY THESSALONIKI-SEGT Ltd.” (SEGT), η οποία κατέχει 6.753.600 μετοχές της ΟΛΘ Α.Ε., ήτοι ποσοστό που αντιστοιχεί στο 67% των δικαιωμάτων ψήφου της ΟΛΘ A.E.»

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 14 ετών σε 20χρονο – Καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

YouTube
YouTube