Παγκόσμια Βιομηχανική Πρωτοβουλία για το F5G

Στην 17η Παγκόσμια Συνάντηση Αναλυτών (HAS), το European Telecommunications Standards Institute (ETSI), η China Broadband Development Alliance, η Altice Πορτογαλίας και η Huawei  παρουσίασαν από κοινού την βιομηχανική πρωτοβουλία Fifth Generation Fixed Network (F5G). Ο νέος οργανισμός προσκαλεί τις εταιρείες/παρόχους σταθερού δικτύου παγκοσμίως, τις εταιρείες upstream όσο και downstream, να ενταχθούν στον βιομηχανικό οργανισμό F5G, για να ηγηθούν της ανάπτυξης του κλάδου.

Στην εποχή του Internet of Everything (IoE), η πανταχού παρούσα συνδεσιμότητα θα αποτελέσει τη βάση για μια έξυπνη κοινωνία. Καθώς τόσο η ασύρματη όσο και η σταθερή συνδεσιμότητα έχουν εισέλθει στην πέμπτη γενιά, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός καινοτομιών στις υπηρεσίες 5G και F5G. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 5G + F5G θα προωθήσουν την ταχεία ανάπτυξη της παγκόσμιας ψηφιακής οικονομίας. Ωστόσο, η ανάπτυξη σταθερών δικτύων εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ένα κατακερματισμένο βιομηχανικό οικοσύστημα, το οποίο εμποδίζει την ανάπτυξη της παγκόσμιας βιομηχανίας. Δεδομένου ότι ένα ακμάζον οικοσύστημα έχει δημιουργηθεί στον κλάδο των ασύρματων δικτύων, απαιτείται επειγόντως εκτεταμένη συνεργασία και στον κλάδο σταθερών δικτύων σε παγκόσμιο επίπεδο.

propoli

Ο Luca Pesando, Πρόεδρος του ETSI’s Industry Specification Group F5G (ISG F5G), δήλωσε: «Στις 25 Φεβρουαρίου, το ETSI κυκλοφόρησε επίσημα το ISG F5G, το οποίο στοχεύει στη μελέτη της εξέλιξης του σταθερού δικτύου μέσω καθορισμού βελτιώσεων σε σχέση με προηγούμενες λύσεις και τα νέα χαρακτηριστικά του σταθερού δικτύου πέμπτης γενιάς για να μετατρέψει το πρότυπο Fiber to the Home σε Fiber to Everything Everywhere, και καθόρισε τρεις κύριες περιπτώσεις χρήσης F5G: σύνδεση πλήρους οπτικής ίνας (FFC), βελτιωμένη σταθερή ευρυζωνική σύνδεση (eFBB) και εγγυημένη αξιόπιστη εμπειρία (GRE). Θα θέλαμε να καλέσουμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία ETSI ISG F5G και να συμβάλουν, προωθώντας τη βελτίωση της ζωής των ατόμων και της κοινωνίας που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία των οπτικών ινών στην εποχή του F5G».

Ο Wei Leping, αναπληρωτής διευθυντής της Communication Technology Steering Committee, MIIT & Πρόεδρος του Technology Steering Committee της China Telecom, σχολίασε, «Για την προώθηση της ευρείας ανάπτυξης μιας σειράς νέων τεχνολογιών και εφαρμογών όπως το 5G και για την προώθηση δικτύων οπτικών ινών σε όλα τα πιθανά σενάρια εφαρμογών, είναι σημαντικό για τον κλάδο να επικεντρωθεί στο F5G για τη διαμόρφωση ενοποιημένων προδιαγραφών που καλύπτουν τρία βασικά σενάρια εφαρμογών: δίκτυα μεταφοράς, πρόσβασης και δίκτυα εγκατάστασης πελατών. Αυτό μπορεί να μειώσει τις περιττές κατακερματισμένες ιδιωτικές προδιαγραφές και να επιτύχει οικονομίες κλίμακας στη βιομηχανία οπτικών ινών».

Ο Ao Li, Διευθυντής του Technology & Standards Research Institute στην  China Academy of Information & Communications Technology (CAICT) και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της China Broadband Development Alliance της Κίνας, δήλωσε: «Η Κίνα προχωρά γρήγορα στην εποχή των F5G και η 100M ευρυζωνική σύνδεση οπτικών ινών έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής. Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου 2020, ο αριθμός των ευρυζωνικών χρηστών gigabit είχε φτάσει τα 1,97 εκατομμύρια. Η Κίνα επιταχύνει δραματικά τις καινοτομίες εφαρμογών F5G για να ενισχύσει την ψηφιακή οικονομία, ενεργώντας ως σημείο αναφοράς για άλλες χώρες».

Ο Luis Alveirinho, CTO της Altice Portugal, δήλωσε: «Εισερχόμαστε στην κοινωνία Gigabit υπό την τάση της ψηφιοποίησης, της σύγκλισης και της πλήρους συνδεσιμότητας οπτικών ινών. Η Altice Portugal είναι υπερήφανη που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του στρατηγικού μετασχηματισμού των Δικτύων Πολύ Υψηλής Χωρητικότητας/Very High Capacity Networks (VHCN) στην Ευρώπη, και με αυτόν τον τρόπο ικανοποιούμε αποτελεσματικά τις ανάγκες των πελατών της. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές προκλήσεις για εμάς και με το ETSI F5G ISG εργαζόμαστε σε ένα νέο πλαίσιο για την υποστήριξη της επόμενης γενιάς σταθερών δικτύων, επιτρέποντας νέες υπηρεσίες και ίνες στα πάντα και παντού, με ευρύτερα οφέλη για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, τις κοινότητες και τα έθνη».

Ο David Wang, Εκτελεστικός Διευθυντής της Huawei, πρόσθεσε, «Μια ακμάζουσα βιομηχανία πρέπει να βασίζεται σε ολοκληρωμένα πρότυπα και σε ένα οικοσύστημα. Το προτεινόμενο F5G σηματοδοτεί το κατάλληλο χρονικό σημείο για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος οπτικής βιομηχανίας. Η Huawei έχει προτείνει τη στρατηγική Intelligent OptiX Network, η οποία προσανατολίζεται ειδικά στην εποχή του F5G. Αυτή η στρατηγική βελτιστοποιεί τους τομείς οπτικών μεταφορών και οπτικής πρόσβασης και λανσάρει τα καινοτόμα προϊόντα OptiXtrans, OptiXaccess και OptiXstar για να δημιουργήσει πανταχού παρούσα οπτική συνδεσιμότητα και να προσφέρει μια κορυφαία εμπειρία στα χέρια σας».

Το F5G θα επεκτείνει το Fiber to the Home στο Fiber to the Enterprise, δημιουργώντας περισσότερα σενάρια υπηρεσιών F5G. Με ένα ολοκληρωμένο βιομηχανικό οικοσύστημα F5G, το F5G θα βοηθήσει την αγορά να αναπτυχθεί και να εγκαινιάσει μια νέα εποχή για την παγκόσμια οπτική βιομηχανία.

Loading