«Πικρή» η πίτσα λόγω ακρίβειας – Το κόστος παρασκευής της αυξήθηκε κατά 20%

«Πικρή» η πίτσα λόγω ακρίβειας – Το κόστος παρασκευής της αυξήθηκε κατά 20%

Αυξημένη κατά 20% είναι η τιμή του αγαπημένου φαγητού των Ιταλών, της πίτσας. Το κόστος παρασκευής της έχει φτάσει σε εξωφρενικά επίπεδα εξαιτίας της ακρίβειας σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς τα υλικά παρασκευή της έχουν όλα ακριβύνει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η τιμή του ελαιόλαδου που έχει αυξηθεί κατά 27%, με τους Ιταλούς να έρχονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια ακόμα και στο «εθνικό» φαγητό τους. 

Όσον αφορά τα υπόλοιπα υλικά, οι ανατιμήσεις δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος.

Συγκεκριμένα:

Η μοτσαρέλα έχει γίνει πιο ακριβή κατά επίσης 27%.

Το αλεύρι έχει γίνει πιο ακριβό κατά 17,5%.

Οι αυξήσεις στις τιμές της ντομάτας υπολογίζονται σε 13%.

Σχετικά με το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, αν και οι τιμές έχουν πέσει σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες, οι αυξήσεις σε ετήσια βάση κυμαίνονται στο 28%.

Πόσο κοστίζει η παρασκευή της στο σπίτι

Πάντως, ακόμα και αν την φτιάξεις σπίτι η πίτσα είναι πανάκριβη ενώ το να αγοράσει κάποιος πίτσα απ’ έξω μπορεί να συνεπάγεται μικρότερη αύξηση στο κόστος.

•Αλεύρι γ.ό.χ: 0,87€ – 1,95€

• Μαγιά ξηρή: 0,60€ – 0,90€

• Σιμιγδάλι: 0,75€ – 1,10€
•Καλαμποκάλευρο: 1€ – 1,10€

• Σαλάμι σε φέτες: 1,90€ – 2€

• Μπέικον: 1,80€ – 2,60€

• Τυρί τριμμένο: 3,60€ – 3,90€

• Σάλτσα: 1,40€ – 1,90€

• Πιπεριές: 1,50€

• Μανιτάρια: 2€ – 2,40€

ΣΥΝΟΛΟ: 15,42€ – 19,35€ (*Ελαιόλαδο 3 κ.σ, νερό χλιαρό 250 γρ., 1 πρέζα ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι)

Δείτε επίσης: Η πίτσα με μπανάνα και φυστικοβούτυρο έχει διχάσει τα social

Loading

Play