Σαουδική Αραβία: Υπέρ της παράτασης της μείωσης στην παραγωγή πετρελαίου για άνοδο των τιμών

Η Σαουδική Αραβία είναι προετοιμασμένη να υποστηρίξει την παράταση των μειώσεων στην παραγωγή του πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του το Μάιο και τον Ιούνιο, παρατείνοντας και η ίδια τις δικές της εθελοντικές μειώσεις, προκειμένου οι τιμές του πετρελαίου να… πάρουν την ανηφόρα.

Με τις τιμές του πετρελαίου να έχουν καταγράψει σταθερά κέρδη νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, που είναι γνωστοί ως ΟΠΕΚ+, ήλπιζαν στη χαλάρωση των μειώσεων της πετρελαϊκής παραγωγής.

Ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα τέσσερις πηγές του ΟΠΕΚ+ δήλωσαν στο Reuters ότι ένα νέο κύμα εφαρμογής απαγόρευσης της κυκλοφορίας είναι πολύ πιθανό να ενθαρρύνει τον αναφερόμενο οργανισμό στην παράταση των μειώσεων στην παραγωγή πετρελαίου για το Μάιο.

Αδύναμη η ζήτηση

Σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στη διάσκεψη του οργανισμού την Πέμπτη. Πάντως, έγκυρη πηγή ανέφερε για τη θέση της Σαουδικής Αραβίας: «Δε βλέπουν τη ζήτηση να είναι ακόμα τόσο δυνατή και θέλουν να προλάβουν μία μείωση των τιμών». Το τοπικό υπουργείο Ενέργειας, από την πλευρά του, δε θέλησε να προβεί σε κανένα σχολιασμό.

Δείτε επίσης: Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών μετά τον μερικό απεγκλωβισμό του πλοίου στο Σουέζ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ