Σίντσου: Η «Silicon Valley» της Ταϊβάν και η παγκόσμια τεχνολογία

Σίντσου: Η «Silicon Valley» της Ταϊβάν και η παγκόσμια τεχνολογία

Η μικρή παράκτια πόλη Σίντσου στην Ταϊβάν έχει ιστορία άνω των τριών αιώνων. Παρά την αρχαία της προέλευση, η φήμη της προέρχεται από την εξέλιξή της σε έναν σημαντικό πυρήνα τεχνολογίας παγκοσμίως. Δεν είναι τυχαίο ότι η περιοχή αποκαλείται «Silicon Valley» της Ταϊβάν και έχει προσελκύσει δεκάδες ξένους επενδυτές.

Το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) επισκέφτηκε την «Κοιλάδα του Πυριτίου» της Ταϊβάν, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής Ευρωπαίων δημοσιογράφων, που διοργάνωσε το Bakala Foundation, σε συνεργασία με τη Sinopsis.

Η Αλεξάνδρα Γούτα συνομίλησε με στελέχη εταιρειών και οργανισμών στην περιοχή, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσει την εξέλιξη του Σίντσου, καθώς η πόλη έχει συμβάλει στην οικονομική άνθηση της Ταϊβάν, η οποία αναγεννήθηκε μετά τις κρίσεις της δεκαετίας του ’70.

Σήμερα, η Ταϊβάν παράγει πάνω από το 90% των προηγμένων τσιπ παγκοσμίως, με σημαντικές εταιρείες όπως η TSMC και η MediaTek να έχουν έδρα το Σίντσου. Αυτές οι εταιρείες συμβάλλουν καθοριστικά στην τεχνολογική πρόοδο και στις στρατηγικές εξελίξεις της βιομηχανίας.

Η εργασιακή κουλτούρα στο Σίντσου είναι σκληρή και απαιτητική, με υψηλούς μισθούς και ψυχολογικό στρες. Οι εργαζόμενοι περνούν πολλές ώρες στη δουλειά, γεγονός που επηρεάζει τις οικογενειακές τους σχέσεις και την προσωπική τους ζωή. Η διατήρηση ισχυρών επαγγελματικών προφίλ και η αποδοτικότητα των εργαζομένων είναι κρίσιμη για τη συνέχιση της επιτυχίας στην τεχνολογία.

Η έρευνα και η ανάπτυξη στο Σίντσου έχουν προσφέρει τεχνολογικές καινοτομίες που έχουν αλλάξει το τοπίο της παγκόσμιας βιομηχανίας ημιαγωγών.

Η νέα στρατηγική της Ταϊβάν περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός διαδρόμου ημιαγωγών και την επένδυση στην Τεχνητή Νοημοσύνη, στοιχείο που αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητά της.

Loading

Play