Σκυλακάκης: «Η κυβέρνηση εγγυάται ότι θα βάλει τη χώρα σε μια καλύτερη εποχή»

Στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό στην Βουλή μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση εγγυάται ότι θα βάλει τη χώρα σε μια καλύτερη εποχή.

«Κρατηθήκαμε όρθιοι στις θύελλες της τελευταίας περιόδου και κρατήσαμε και το τιμόνι της χώρας με σταθερότητα και κρατήσαμε και την οικονομία και την κοινωνία όρθια, με πολύ μεγάλες δαπάνες που σχεδιάστηκαν με τρόπο που φέρνουν αποτέλεσμα», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Σκυλακάκης εξήγησε τους λόγους που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό του 2022 προϋπολογισμό ανάπτυξης και σχολίασε όσα ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τον κατώτατο μισθό.

«Έχουμε έναν προϋπολογισμό που μας περνά από την ανάκαμψη στην ανάπτυξη», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι:

«Μέχρι να έχουμε ανάπτυξη, προφανώς δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι έχουμε ανάπτυξη. Όταν είχες μια χρονιά ύφεση 9% και δεν μείωσες τον κατώτατο μισθό -και καλά έκανες και δεν τον μείωσες, διότι είναι ένα προσωρινό φαινόμενο- προφανώς όταν επανέρχεται η κατάσταση, δεν έχεις ανάπτυξη.

Έχεις ανάκαμψη. Το 2022, που θα έχουμε ανάπτυξη, περιμένετε να δείτε τι θα συμβεί με τον κατώτατο μισθό. Θα τα δούμε αυτά με ακρίβεια». 

Δείτε επίσης: Παπαδημητρίου: «Ανακαλύψατε ψευδοπρόβλημα ότι κάποιοι διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ»