Στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία πραγματοποιείται από σήμερα, Δευτέρα, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα συμμετάσχει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Στο πλαίσιο της συνόδου, ο υπουργός Οικονομικών θα λάβει μέρος σε κλειστή συζήτηση με τη διοίκηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ευρωπαίους αξιωματούχους, με θέμα την κλιματική μετάβαση και τις πράσινες επενδύσεις στις ανεπτυγμένες οικονομίες της Ευρώπης.
Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας θα πραγματοποιήσει διακριτές διαδικτυακές συζητήσεις με επενδυτικούς και τραπεζικούς ομίλους, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η Nomura, η Société Générale, η HSBC και η Commerzbank και τέλος, θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, της οποίας η Ελλάδα είναι τακτικό μέλος την τελευταία διετία.
Στόχος της Συμμαχίας είναι η προώθηση ισχυρών συλλογικών δράσεων σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της.
- Ευρώπη: Η αποδιοργάνωση στο μπλοκ και η αναζήτηση ενιαίας φωνής
- Μπαρτσελόνα – Λας Πάλμας 2-0: Στην κορυφή με τα γκολ των Όλμο και Φεράν
- Νίκη-ανατροπή για την Μπαρτσελόνα που επανέρχεται στην κορυφή
- Χρυσός: Εντυπωσιακή πορεία προς τα 3.000 δολάρια
- Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει χτύπημα 28 δισ. ευρώ από τους δασμούς του Τραμπ
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr