Με 251 έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,9 δισ. ευρώ και ειδικότερα με την προκήρυξη 63 έργων προϋπολογισμού 1,4 δισ. ευρώ τους επόμενους έξι έως δέκα μήνες η χώρα μας είναι σε τροχιά ανάπτυξης.
«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι μια “μεταμοντέρνα” έννοια που αφορά λίγους, αλλά μια οριζόντια πολιτική που μας αφορά όλους» επισημαίνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Σταύρος Ασθενίδης, διευθύνων σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας και τονίζει ότι «μέσα από τις παρεμβάσεις μας και αξιοποιώντας το σύνολο των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας, θέτουμε ξανά τη χώρα σε κίνηση.
Διαχειριζόμαστε 251 έργα σε διάφορες φάσεις ωριμότητάς συνολικού προϋπολογισμού 2,9 δισ. ευρώ και 16 δράσεις ενισχύσεων 1,2 δισ. ευρώ, ενώ τους επόμενους 6-10 μήνες έχουμε προγραμματίσει προκηρύξεις 63 έργων, 1,4 δισ. ευρώ.
Μεγάλο μερίδιο έργων ψηφιακού μετασχηματισμού που διαχειριζόμαστε χρηματοδοτούνται από πόρους του προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, 55 έργα και δράσεις ύψους 2,1 δισ. ευρώ.
Μεγάλο στοίχημα αποτελεί πλέον για εμάς η μετεξέλιξη της Κοινωνίας της Πληροφορίας από βασικό εκτελεστικό βραχίονα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε κεντρικό κόμβο για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και υλοποίηση έργων που ενδυναμώνουν την ψηφιακή σχέση του πολίτη με την δημόσια διοίκηση και που προωθούν δυναμικά την χώρα στην 4η βιομηχανική επανάσταση».
Να σημειωθεί ότι η Κοινωνία της Πληροφορίας έχει υπογράψει 114 προγραμματικές συμφωνίες με δημόσιους φορείς προϋπολογισμού 4,5 δισ. ευρώ.
Δείτε επίσης: Οι λύσεις και οι ευκολίες που έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι για την εξόφληση φόρων