(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τέλη κυκλοφορίας: Όλες οι αλλαγές που θα δουν 5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων το 2025

Από το 2025 θα υπάρξουν αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, τις οποίες θα δουν 5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων, με τα παλιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα να βρίσκονται στο «επίκεντρο».

Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στα τέλη κυκλοφορίας αφορούν περισσότερους από 5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων και περιλαμβάνουν ακόμα και νέα πρόστιμα σε περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής.

propoli

Οι αλλαγές έχουν στόχο το σύστημα των τελών να γίνει πιο αποτελεσματικό και προσιτό στον πολίτη, χωρίς όμως, να υπονομεύεται η είσπραξη των κρατικών εσόδων. Ως εκ τούτου, το οικονομικό επιτελείο συγκρότησε ειδική ομάδα εργασίας για να επεξεργαστεί το νέο πλαίσιο και να υποβάλλει προτάσεις για νέες μεθόδους κοστολόγησης.

Το σχέδιο περιλαμβάνει ακόμα νέες ποινές για τις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας εξετάζοντας σενάρια αλλαγής στο χρηματικό πρόστιμο για τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας που ανέρχονται στο διπλάσιο της αξίας από την πρώτη κιόλας ημέρα καθυστέρησης, ενώ στο τραπέζι είναι και η αύξηση των ποσών στα παλαιότερα αυτοκίνητα στο πλαίσιο εφαρμογής αντικινήτρων για την χρήση πολύ παλαιών και ρυπογόνων αυτοκινήτων.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Φάρσα η απειλή για βόμβες σε εταιρία στη Δελφών

Loading