Θεσσαλονίκη: Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΕΥΑΘ

Αυξήσεις πρόκειται να δουν οι καταναλωτές στους λογαριασμούς ύδρευσης της ΕΥΑΘ, οι οποίες θα κυμαίνονται πέριξ του 4,2%, στη βάση του πληθωρισμού.

Οι αυξήσεις αναμένεται να εφαρμοσθούν σε αυτή τη χρονιά και έρχονται μετά από πέντε χρόνια σταθερής τιμολογιακής πολιτικής.

propoli

Τα παραπάνω γνωστοποιήθηκαν από τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΑΘ ΑΕ, Άγι Παπαδόπουλο και Άνθιμο Αμανατίδη αντίστοιχα, στη διάρκεια της ετήσιας ενημέρωσης των αναλυτών, για την πορεία της εταιρείας στο περσινό οικονομικό έτος.

Όσον αφορά στις αυξήσεις στα τιμολόγια, διευκρινίστηκε ότι σε κάθε περίπτωση αυτές αφορούν πρόταση της εταιρείας και τον τελευταίο λόγο τον έχει η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), που πλέον είναι η αρμόδια για τις αναπροσαρμογές τιμολογίων, που θα γίνονται σε ετήσια βάση.

«Υπάρχει πλέον ο νόμος που λέει ότι τα τιμολόγια εκδίδονται από την ΡΑΑΕΥ και εμείς ως οφείλαμε, υποβάλαμε την πρότασή μας στην αρχή και στο αρμόδιο υπουργείο και περιμένουμε» επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ ΑΕ Άγις Παπαδόλους. Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι η εταιρεία νόμιμα επιζητεί την ανάκτηση κόστους (Υ.Α. 2017), το οποίο στα χρόνια της ενεργειακής κρίσης εκτοξεύτηκε, ενώ η πρόταση που κατέθεσε στη ρυθμιστική αρχή, στηρίζεται στη μεθοδολογία που προβλέπεται από το νόμο.

«Η πρότασή μας αφορά σε κλιμακωτές αυξήσεις που θα ισχύουν με βάση την κατανάλωση» εξήγησε, από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ Άνθιμος Αμανατίδης και πρόσθεσε: «ουσιαστικά θα αναπροσαρμόζεται η τιμή όσο αυξάνεται η κατανάλωση». Σημειώνοντας, δε, ότι την πενταετία από το 2017 η εταιρεία διατήρησε σταθερή την τιμολογιακή της πολιτική, ο κ. Αμανατίδης επισήμανε: «Μέσα σε αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια, όλα αυξήθηκαν και η ΕΥΑΘ ΑΕ δεν προχώρησε σε αναπροσαρμογή της τιμολογιακής της πολιτικής ούτε καν στο πλαίσιο του πληθωρισμού. Τρώγαμε τις σάρκες μας για να μπορέσουμε να διατηρούμε το κοινωνικό μας πρόσωπο. Όμως, τα έσοδα τα χρειαζόμαστε στην εταιρεία προκειμένου να κάνουμε επενδύσεις και να αναβαθμίζουμε τις υποδομές μας προς όφελος των καταναλωτών και του περιβάλλοντος» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Περιμένουμε τους αρμόδιους να μας πουν, αν αυτό που λέμε εμείς με την πρότασή μας είναι σωστό ή όχι» έσπευσε, ωστόσο, να διευκρινίσει ο κ. Αμανατίδης -η θητεία του οποίου λήγει φέτος, όπως και άλλων τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΑΘ ΑΕ.

Δείτε επίσης: Γαλλία: Αθλητής κατάδυσης γλίστρησε στον βατήρα μπροστά στον Μακρόν

Loading