Μειωμένες παραγγελίες κρεάτων στη Θεσσαλονίκη για τα Χριστούγεννα. Ποιο κρέας είναι κυρίαρχο; Ενημερωθείτε τώρα. Μειωμένες παραγγελίες έως και 15% καταγράφονται στα κρεοπωλεία της Θεσσαλονίκης ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σ. Κεσίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι παρά την τρέχουσα επάρκεια κρεάτων, η εγγύηση της αυριανής επάρκειας είναι αβέβαιη. Ο ίδιος προτρέπει τους Έλληνες καταναλωτές να ολοκληρώσουν τις αγορές τους έως το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, ώστε να εξασφαλίσουν την ποιότητα των προϊόντων που επιθυμούν για το εορταστικό τραπέζι.
Σύμφωνα με τον κ. Κεσίδη, το χοιρινό αποτελεί το 50% του τζίρου στα κρεοπωλεία κατά την εορταστική περίοδο. Παρά τις πωλήσεις γαλοπούλας, η κατανάλωση της παραμένει περιορισμένη, καθώς δεν ανταγωνίζεται την παράδοση που τηρείται στην Ελλάδα. Όσον αφορά τις τιμές, παραμένουν στα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς για το χοιρινό και τα πουλερικά, ενώ η γαλοπούλα είναι ακριβότερη σε σύγκριση με το 2023.
Η κατάσταση της αγοράς κρεάτων επηρεάζεται από τις διεθνείς συμφωνίες και τις εξαγωγές, καθώς και από τις διακυμάνσεις στη ζήτηση και την προσφορά. Επιπλέον, η κίνηση για τη στήριξη της παραδοσιακής αγοράς κρεοπωλείων, όπως αναφέρει ο κ. Κεσίδης, παραμένει σημαντική για την επιβίωση του κλάδου, με το 62%-67% των Ελλήνων να επιλέγουν τα παραδοσιακά κρεοπωλεία. Στο πλαίσιο αυτό, οι κρεοπώλες θα πραγματοποιήσουν κλήρωση δωροεπιταγών με συνολική αξία άνω των 7.000 ευρώ, προκειμένου να ευχαριστήσουν τους πελάτες τους.
Πηγή περιεχομένου: in.gr